Atvykus ugniagesiams namas jau degė atvira liepsna, pro langus besiveržianti liepsna matėsi už kelių šimtų metrų.

Gaisras Alytaus rajone, Alovės seniūnijoje, Kalesninkų kaime kilo apie pusę vienuolikos. Pirmieji į įvykio vietą atvyko Alovės ugniagesiai, netrukus prie jų prisijungė ir Daugų bei Alytaus ugniagesių ekipažai. Atvyko ir greitosios medicinos pagalbos automobilis.

Ugniagesiai įvykio vietoje dirbo operatyviai, gaisras lokalizuotas, tačiau namas visiškai sudegė.

Nelaimės metu moteris buvo išvykusi į Alytų, jos keturi vaikai: 10, 12-mečiai dvyniai ir 17 metų – išėję į mokyklą, o vyras netoli namo dirbo. Jis teigė, kad gaisras greičiausi kilo nuo televizoriaus. „Krosnies nekūrėm, nes nieks namuose nebuvo“, - kalbėjo vyras.

Kaip pasakojo daugiavaikės šeimos kaimynės, apie kilusį gaisrą ugniagesiams pranešė netoliese esančios Kalesnykų girininkijos darbuotojai.

Alytaus rajone gyvenančią šeimą ištikus nelaimei greitai reagavo ir Alytaus rajono savivaldybės vadovai, Alovės seniūnijos seniūnė Irma Kašėtienė. Ji vežė namo antradienį Alytaus poliklinikoje besilankiusią sudegusio namo šeimininkę.

„Šeimai bus suteikta visokeriopa pagalba“, - patikino rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

„Šiuo metu ieškome šiai šeimai socialinio būsto. Jeigu iki šio vakaro nepavyks to padaryti, tai nakčiai šeimą priglaus šalimais gyvenanti be pastogės likusio vyro sesuo. Bet savivaldybė operatyviai sprendžia klausimą dėl socialinio būsto suteikimo“, - sakė Alovės seniūnė I. Kašėtienė.

Anot jos, vyras dirbo miško darbus, moteris pagal Darbo biržos programą lankė virėjų kursus ir ieškojo darbo. Jie papildomai gaudavo ir dalį socialinės pašalpos.

Į Alytaus rajone, Kalesninkų kaime gyvenančios šeimos sodybą ugniagesiai važiuoja jau ne pirmą kartą. Prieš pora metų buvo kilęs gaisras greta namo esančioje pirtyje, kurią šeimai padovanojo iš šio kaimo kilęs europarlamentaras Antanas Guoga. Tuomet išdegė pirties mansarda, išdužo langai, pirties pastatas iki šiol taip ir likęs nesutvarkytas.