Pranešdamas apie šį pasikeitimą, Didžiosios Britanijos teisingumo ministras Sam Gyimah pareiškė: „Persekiotojai sukelia skausmą savo aukoms ir padaro jų gyvenimą beveik nepakeliamą.“

Jeigu nusikaltimą pasunkins religinės ar rasistinės aplinkybės, dabartinė maksimali 7 metų laisvės atėmimo bausmė išaugs iki 14 metų.

Šalies teisingumo ministras pareiškė, kad šios bausmės yra dvigubai prailgintos tam, kad sunkius nusikaltimus atlikę asmenys būtų tinkamai nubausti.

2015 metais Anglijoje ir Velse dėl persekiojimo buvo nuteisti 194 žmonės ir vidutinė jų laisvės atėmimo bausmė siekė vos 14 mėnesių.

Didžiosios Britanijos vyriausybė siekia įdiegti šiuos pokyčius, pataisydama Policijos ir nusikalstamumo įstatymą (angl. Policing and Crime Bill), kurį šiuo metu svarsto parlamentas.

Negana to, maksimali bausmė už priekabiavimą taip pat bus padidinta nuo 5 iki 10 metų, o jei nusikaltimą apsunkins religinės ar rasistinės aplinkybės – nuo 7 iki 14 metų.

Devono gyventoja Helen Pearson pasakoja, kad jos penkerių metų trukmės persekiojimas prasidėjo nuleistomis dviračio padangomis. Tuomet ji sulaukė trumpųjų žinučių, skambučių, grasinančių laiškų ir galų gale - negyvos katės ant savo durų slenksčio.

„Tu nuolatos gyveni lyg būtum ant peilio krašto. Kiekvieną kartą, kai gaunu laišką, išsiunčiu jį, kad būtų ištirti pirštų antspaudai. Jie neranda jų neranda, taigi tai ir vėl kartojasi“, - pridūrė moteris.