Vaikų motina kaltinama dėl piktnaudžiavimo motinos teisėmis ir pareigomis, vaikų patėvis - dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiams.

Per teismo posėdį Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras perskaitė kaltinamąjį aktą. Per ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad sugyventiniai itin žiauriai elgėsi su vaikais. Patėvis vaikus auklėjo kumščiais, delnais, kojomis, mėsos muštuku, diržu, mediniu šluotos kotu, kavos šaukšteliu. Išsiaiškinta 12 skirtingų atvejų, kai patėvis naudojo fizinį smurtą prieš vaikus, praneša Šiaulių apylinkės teismas.

Vaikų motina piktnaudžiavo motinos teisėmis ir pareigomis nuo 2014 m. pavasario iki 2015 m. kovo mėnesio. Ji gniuždė savo vaikus, vertė juos baimintis, ignoravo. Motina dėl neteisingai atliktų darbų savo vaiką 48-ias valandas laikė uždarytą rūsyje. Motinos ir patėvio skriausti abu vaikai dabar gyvena kitoje vietoje. Jie yra saugūs. Sugyventiniai augina dar vieną vaiką.

Antradienį per teismo posėdį abu kaltinamieji pripažino savo kaltę, todėl teismas taikė sutrumpintą įrodymų tyrimų tvarką. Teismo posėdyje nebuvo apklausiami atvykę liudytojai. Kaltinamosios advokatės prašymu dėl papildomų dokumentų pateikimo paskelbta pertrauka iki spalio 9 dienos.

Pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 2 dalį kaltinamajam vyrui gresia iki dvejų metų laisvės atėmimas, motinai pagal 163 straipsnį gresia iki penkerių metų laisvės atėmimas.