Šilalės rajono apylinkės teismas už bandymą papirkti policijos pareigūnus sunkvežimio vairuotoją pripažino kaltu ir skyrė jam 1055 eurų baudą.

Klaipėdos apygardos teismo duomenimis, per pastaruosius 9 mėnesius teismui teko nagrinėti vieną tokio pobūdžio baudžiamąją bylą dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos.

Bylos duomenimis, Kauno rajono gyventojas davė 20 eurų kyšį policijos pareigūnui, siekdamas susitarti, kad jo padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas nebūtų užfiksuotas.

Sunkvežimio vairuotojas nepaisė draudžiamo (raudono) šviesoforo signalo. Vyras pripažino padaręs nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailėjosi tai padaręs. Teismas tai pripažino lengvinančia aplinkybe. Be kita ko, skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad vyras yra dirbantis, anksčiau neteistas, nusikalto pirmą kartą, tačiau buvo baustas administracine tvarka.

Šilalės rajono apylinkės teismas primena, kad Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato atsakomybę už korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas.

Kokios nusikalstamos veikos yra laikomos korupcinio pobūdžio, numato Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymas. Tai kyšininkavimas, tarpininko kyšininkavimas, papirkimas, kitos nusikalstamos veikos.