Nusikaltimas įvykdytas 2014 m. lapkričio mėn., nakties metu. Per gaisrą buvo visiškai sunaikintas Klaipėdoje, Pilies g., šalia FNTT būstinės stovėjęs automobilis „Audi“. Be to, aprūko greta esančio pastato fasadas ir suskilinėjo pirmojo aukšto langai.

Padegimas sukėlė didelį atgarsį. Kartu su Klaipėdos miesto 1-ojo policijos komisariato pareigūnais nusikaltimą tyrė ir uostamiesčio ONTV. Teisėsaugininkai atliko didelio masto tyrimo veiksmus ir nustatė šį nusikaltimą įvykdžiusį asmenį.

Praėjusį trečiadienį, kovo 4-osios popietę, policijos pareigūnai sulaikė 1996 metais gimusį uostamiesčio gyventoją ir uždarė jį į areštinę. Aštuoniolikmečiui pareikštas įtarimas dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu, praneša Klaipėdos policija.

Įtariama, kad jis įvykdė rezonansinį nusikaltimą, būdamas nepilnamečiu. Gauta duomenų, kad įtariamasis stebėjo gaisrą ir specialiųjų tarnybų veiksmus iš kitoje gatvės pusėje esančio bendrabučio. Po laikino sulaikymo jam paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės. Ikiteisminio tyrimo metu tiriamos kelios versijos dėl nusikaltimo padarymo motyvų. 2014 metais šis nepilnametis buvo įtariamas vagystėmis, neteisėtu disponavimu narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis bei plėšimu.

Baudžiamasis kodeksas už turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu numato areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.