Prokuratūra praneša, kad nelaimė įvyko praėjusių metų liepos mėnesį, kai Pakruojo rajono ūkyje, grūdų sandėlyje, moteris į bunkerio vidų įlipo sklaidyti grūdų.

Tuo metu kiti darbuotojai atidarė talpyklos sklendes. Moterį įtraukė žemyn judančių grūdų srautas. Į įvykio vietą atskubėję greitosios medicinos pagalbos darbuotojai tik po kelių valandų paieškos ištraukė moters kūną.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apylinkės prokurorė Erika Girgždienė.

Aiškinantis įvykio aplinkybes nustatyta, kad ūkio, kuriame dirbo žuvusioji, savininkas galimai ne tik neužtikrino saugių ir nekenksmingų darbo sąlygų, bet veiklą vykdė neatlikęs grūdų sandėlio statybos užbaigimo procedūros. Remiantis liudytojų parodymais, šiaulietis lemtingą dieną darbus skirstyti ir prižiūrėti paliko girtam agronomui-traktorininkui.

Apklausiamas įtariamuoju, šiaulietis savo kaltės klausimo nekomentavo.

Baudžiamasis kodeksas už neatsargų gyvybės atėmimą pažeidžiant teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Pakruojo rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją