Pragariškame karštyje dirbę ugniagesiai gelbėtojai DELFI skaitytojams pateikė ir kvapą gniaužiančią filmuotą medžiagą.

Pranešimą apie gaisrą sostinės ugniagesiai gavo ketvirtadienį apie 19-tą valandą. Nuskubėję į nurodytą vietą, mūrinis sodo namas degė atvira liepsna. Visai netoliese stovinčio medinio namo siena nuo šalia besiplaikstančių liepsnos liežuvių jau buvo stipriai įkaitusi. Laimei, ugniagesiai šį namą spėjo apsaugoti nuo gaisro.

Prie degančio namo atlėkę gelbėtojai tuoj pat ėmėsi darbo. Kas akimirką teko priimti sprendimus, kaip greičiau patekti į namo vidų. Kaimynystėje gyvenantys žmonės nerimavo, ar niekas nežuvo, nes kilus gaisrui, niekas nematė namo šeimininko, kuris čia gyvena.

Užgesinę didžiules liepsnas, ugniagesiai išlaužė lango rėmą, kad galėtų patekti į namą. Kiti puolė prie durų, kur tęsė gesinimo darbus. Vos į vidų patekę ugniagesiai apieškojo patalpas.

Žmogaus nebuvo. Paaiškėjo, kad jis spėjo išsigelbėti. Tačiau virtuvėje gelbėtojai rado įkaitusį dujų balioną, kurio vožtuvas buvo beveik nudegęs. Dar kelios akimirkos, ir dėl dujų nuotėkio būtų įvykęs sprogimas, jau buvo pradėjusios veržtis dujos. Vienas ugniagesių čiupo dujų balioną, išnešė iš namo ir lauke įmetė į stovinčią vonią su vandeniu.

Pragariškame karštyje ir dūmuose ugniagesiai praleido apie pustrečios valandos, tik įsitikinę, kad ugnis vėl neįsiplieks, jie galėjo atsipūsti. 

Dėl ko kilo gaisras, tiriama.

DELFI dėkoja VPGT 6-tos komandos 3-čiai pamainai už filmuotą medžiagą.