Žiaurią egzekuciją 39 metų Velžio gyvenvietės (Panevėžio r.) gyventojas Redas Andrijonas keturkojui surengė pernai rugpjūčio 15 dieną.

Apie 21 valandą į parduotuvę eidamas 29 metų velžietis Mantas L. pamatė, kaip du vyrai ant tilto per Nevėžį kankina šunį, panašų į vokiečių aviganį. Vienas laikė ant medinio pagalio pritvirtintoje kilpoje spurdantį keturkojį, o kitas spardė jam galvą.

Pats kadaise tokios veislės šunį turėjęs Mantas L. ėmė vyrus barti. Egzekutoriai metė gyvūną ir spruko į skirtingas puses.

Vėliau ekspertai nustatė, kad aviganiui nuo smūgių buvo lūžęs stuburas.

Tą patį vakarą į Panevėžio ligoninės priimamąjį skyrių kreipėsi R.Andrijonas. Jis paaiškino, kad nuosavas šuo nukando jam dalį rankos piršto.

Medikams suteikus pagalbą, policijos pareigūnai apgirtusį sužeistąjį išsivežė apklausti. R.Andrijonas pareigūnams paaiškino, kad savo piktą šunį nusprendė atiduoti pažįstamui. Vesdamas keturkojį pas naująjį šeimininką velžietis sumanė pataisyti antkaklį, bet šuo čiupo jam už plaštakos ir nukando dalį piršto.

Įpykęs R.Andrijonas ėmė šunį mušti, o įsikišus praeiviui – pasišalino. Ir tyrimo metu, ir teisme vyriškis tvirtino aviganį vedęs ir mušęs vienas.

Teismas R.Andrijoną pripažino kaltu dėl žiauraus elgesio su gyvūnu bei viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai jam skirta 520 litų bauda.