DELFI primena, kad pirmadienį bendruoju pagalbos telefonu gauti net keli skirtingi pranešimai: tarnyboms pranešta, ir kad užpultas žmogus, ir kad žmogus bando iššokti per balkoną.

Atvykus policijos pareigūnams paaiškėjo, kad vienas studentas užpuolė kitą ir sužalojo. 24 metų užpuolikas, vardu Andrius, savo bendraamžiui kambario kaimynui peiliu smogė į nugarą.

Politikos mokslus antrus metus Vilniaus universitete studijuojantis Erikas visa tai matė savo akimis. Jis girdėjo, kad pyktis tarp vaikinų kilo, nes vienas norėjo eiti miegoti, o kitas – ne.

Šią versiją DELFI patvirtino ir studentas Darius. Anot jo, konfliktas prasidėjo dėl to, kad „nukentėjusysis grįžęs į kambarį norėjo eiti miegoti, bet dabar ieškomas studentas tuo metu kažką darė prie kompiuterio, todėl ir prasidėjo stumdymaisi“.

Riksmai baigėsi muštynėmis

„Išgirdau riksmus, kažkas pykosi, dar nuėjau jų sudrausminti, bet pykčiai nesiliovė. Girdėjau, kaip pradėjo rėkti: „Aš tave užmušiu“, paskui – „Žiūrėk, ką tu man darai, tu man kraują lieji“, tiesiog... Baisiai. Tada nutilo riksmai ir prasidėjo grumtynių garsai, turbūt tada jie pradėjo muštis“, – DELFI pasakojo visai greta 806 kambario, esančio 8 aukšte, kuriame ir nutiko minėtas įvykis, gyvenantis vaikinas.

Kiek vėliau jis išgirdo pagalbos šauksmą ir dar kartą išėjo į koridorių. Tuomet pamatė kruviną, pagalbos prašantį savo kaimyną.

Kaip paaiškėjo vėliau, susipyko du magistrantai, informatikos studentai, kartu gyvenę kiek daugiau nei trejus metus. Nukentėjusio nugara buvo subadyta.

Erikas buvo tas žmogus, kuris užkėlė sužeistąjį ant neštuvų ir jį nunešė iki greitosios pagalbos automobilio.

„Nukentėjęs buvo sąmoningas, tačiau atrodė apkvaitęs, šoko būsenoje, nelabai orientavosi erdvėje. Mačiau, buvo gili žaizda nugaroje, daug kraujo“, – pamena vaikinas.

Paneigė gandus

Buvo rašoma, kad pasikėsinęs nužudyti asmuo užsirakino kambaryje, kad į įvykio vietą atvykę gaisrininkai išlaužė duris, Erikas teigia, kad tai – nėra tiesa.

Pasirodo, kambaryje savo kambario draugą užrakino nukentėjęs asmuo. Atvykę gaisrininkai tiesiog atrakino duris, tačiau į kambario vidų įėję policijos pareigūnai pamatė, kad jame nieko nebėra.

„Balkono durys buvo atidarytos, todėl mes iš karto nubėgome į apačią žiūrėti, gal jis iškrito. Buvo mintis, kad gal jis iššoko iš balkono ir užsimušė, bet apačioje nieko nebuvo. Tuomet supratome, kad vienintelė galima prielaida – jis įšoko į 7-to aukšto balkoną. Vėliau ši versija pasitvirtino“, – patikino Erikas.

Stebisi, kur dingo

7 aukšte, po minėtu kambariu, gyvena 2 merginos. Kaip jos vėliau pasakojo Erikui, tiesiog tą vakarą išgirdo, kad kažkas beldžiasi į balkono duris, jas atidarė, užpuolikas įsiveržė į kambarį, bet jame ilgai neužsibuvo – pabėgo.

„Kaip suprantu, jo dar nerado. Neįsivaizduoju, kur jis gali būti, nes policija tikrino kiekvieną kambarį, koridorių. Jis tikrai negali slėptis bendrabutyje. Gali būti, kad jis iššoko pro bendro naudojimo patalpose esantį balkoną. Aišku tik viena – jis neišėjo per pagrindinius vartus, nes tuo metu ten buvo liudininkas. Man keista, kad tai, kur jis dingo, dar nėra išsiaiškinta. Žmonės, jei jie – normalūs, pilietiški, tikrai pasakytų, bet kol kas visi tyli“, – stebėjosi Erikas.

Versiją, kad galbūt užpuolikas pasislėpė pas pažįstamus asmenis ar iššoko pro jų kambarių balkonus Erikas netiki. Vaikinas patikino – šie du vaikinai nebuvo linkę bendrauti su aplinkiniais.

Bendrauti nebuvo linkę

„Jie nebuvo linkę bendrauti, kur nors išeidami – net iki tualeto ar virtuvės, visuomet užsirakindavo kambario duris. Tai nėra labai įprasta. Su jais nelabai bendravau, jie atrodė net šiek tiek asocialūs. Pavyzdžiui, eidavo miegoti pusę 10 vakaro, mėgdavo žaisti kompiuterinius žaidimas. Tas, kuris užpuolė, girdėjau, kad mėgdavo išgerti“, – pasakojo Erikas.

Anot jo, nukentėjusį nuo šio įvykio aplinkiniai vadino vaiduokliu.

„Jis toks buvo. Nebendraudavo, su niekuo nesisveikindavo, bėgdavo į šalį. Būdavo, kad jei ateidavai į virtuvę, atsistodavai prie šalia esančios kriauklės, jis pabėgdavo. Toks keistas, kompleksuotas žmogus. Net jo vardo nežinau“, – pripažino vaikinas.

Paklaustas, kaip jaučiasi po šio įvykio, jis patikino, kad labai jauku nėra, tačiau šiam įvykiui teikti didelės reikšmės jis nelinkęs.

„Manęs tiesiogiai tai nepaveikė, tačiau kiek stebina, kad kaimynai – tokie neprognozuojami. Nors nemanau, kad viskas čia staiga nutiko. Gal jie turėjo kažkokių konfliktų prieš tai. Netikiu, kad taip galima pasielgti su bet kokiu žmogumi, kaimynu. Turbūt kažkokie negeri dalykai susikaupė“, – svarstė vaikinas.

Kartu gyveno trejus metus

Viską šį įvykį matė ir 807 kambaryje gyvenantis trečiakursis filosofijos studentas. Tiesa, jis tikino labai juo nesusidomėjęs – klausėsi muzikos ir į kaimynų barnius nekreipė dėmesio. Kito jo kambario draugo tuo metu kambaryje nebuvo.

„Girdėjau kažkokį triukšmą, bet, maniau, kad jis sklinda iš 9-to aukšto. Nelabai įsivaizduoju, kas nutiko. Vienu metu tik išgirdau beldimą ir šūksnius: „Padėkite, kvieskite greitąją“. Jis prisišaukė apsauginį, kuris iškvietė tarnybas. Tuo metu jis jau buvo užrakinęs savo kambario draugą, buvo koridoriuje. Šiaip jie netriukšmaudavo. Nežinau, nelabai bendravome. Pasisveikindavome ir tiek“, – pasakojo vaikinas.

Trečio kurso studentas pasakojo, kad susipykę vaikinai kartu gyveno nuo pat to laiko, kai jis įsikraustė į bendrabutį.

Vaikinas dar nesurastas

Konfliktas vyko Saulėtekio al. 12, vadinamajame Niujorke, aštuntame aukšte. Tačiau pareigūnai naršo kur kas plačiau. Įtariama, kad ugniagesiams perduotas pranešimas apie bandymą iššokto per balkoną, tiesiogiai susijęs su konfliktu – įtariamasis pabėgo balkonais.

Pamatę policiją, ugniagesius ir medikus, studentai tuoj ėmė vieni kitų klausinėti, kas vyksta. Vieni tikino, kad matė norintįjį iššokti pro balkoną, kiti sakė, kad tikriausia įvykių versija yra aštuntame aukšte – būtent ten peiliu sužalotas studentas.

Kruopščiai patikrinę bendrabutį policijos pareigūnai išėjo į lauką. Nors jo asmenybė pareigūnams žinoma, vaikinas dar nesurastas.