Laika, nuolat besisukiojanti greta žolę pjaunančio šeimininko, staiga pradėjo elgtis, lyg artintųsi žvėris. Tada žmogus ir pamatė, kad už kelių metrų nejudėdamas guli briedis.

Vyriškis mano, kad vakar griaudžiant griaustiniui briedį peršovė brakonieriai. Per audrą šūvio galėjo ir nesigirdėti. Sužeistas gyvūnas nekrito iš karto, o nugaišo pabėgėjęs.

Briedį radęs Egidijus B. rodo į neva šūviu išplėštą skylę gyvulio šone.

"Skylė štai. Ant šakos tai žvėris nepasidurs. Laksto jie po miškus, tokį kailį, odą pradurti šaka gi negalėjo. Nušautas. Neabejoju, kad nušautas" - svarstė negyvą briedį radęs vyriškis.

Briedžių medžioklė šiuo metu draudžiama. Tirti incidento iškviesti aplinkosaugininkai. Jie nebuvo tokie griežti teigdami, kad žvėris nušautas. Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos skyriaus vadovas Raimundas Šiukšteris svarsto, gal briedis pats krito, o skyle šone pralesė paukščiai: "Briedis gal savo mirtimi miręs, o šonas gal pralestas, bet čia reikės tirti. Skrosim, žiūrėsim. Gal rasim kulką ar dar kažką".

Per pastaruosius kelis mėnesius Šiaulių krašte rasti jau trys, greičiausiai nušauti, briedžiai. Du nušauti briedžiai rasti vasarį. Kaltų aplinkosaugininkai neranda. Briedžių pavasarį medžioti negalima. Bauda – maždaug 2000 litų. Jeigu brakonieriavo medžiotojas, jam atimama teisė medžioti.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)