Saulėtą vasario 25-osios popietę trumpam išėjęs į kiemą ir palikęs nerakintas namų duris, patiklus vyras nė nepajuto sulaukęs nematytų damų vizito.

Šiaulių apsk. policijos pareigūnų duomenimis, kol šeimininkas krapštėsi kieme, pro vartelius nešinos krepšiais įsuko dvi romų tautybės moterys.

Pastebėjusios, kad namo durys neužrakintos, jos drąsiai nėrė vidun ir atliko „reviziją“. Pro langą pamačiusios grįžtantį šeimininką, moterys šmurkštelėjo atgal į kiemą, meiliai pasilabino ir pasiūlė senoliui įsigyti įvairių gėrybių, kurių grūste prigrūstus krepšius buvo atsitempusios.

Gaspadoriui sandorio atsisakius, atsisveikindamos damos švelniai pamojavo čigoniška šilkine skepeta, sėdo į automobilį ir nurūko kitų pirkėjų ieškoti.

Atsitokėjęs po netikėtų viešnių vizito, J. V. netruko pastebėti jo pasekmes - iš name buvusios užrakintos spintelės pradingo 1000 litų. Supratęs, kad čigonų damos bus priglaudusios jo santaupas, kuršėniškis pasibėdojo savo kaimynei. Ši pasirodė buvusi akyla ir pastebėjusi prie kaimyno namo stovėjusį anksčiau nematytą automobilį ir net įsiminusi jo valstybinį numerį.

Tuoj pat jis buvo perduotas Šiaulių rajono policijos komisariato kriminalistams, kurie, vedini profesinio smalsumo, labai domisi tokiais čigoniškais burtais. Šiek tiek „pabūrę“ su policijos duomenų bazėmis ir automobilio valstybinio numerio skaičiais, pareigūnai nustatė, kad automobilio savininkas kildinamas nuo Kauno. Dar šiek tiek „burtų“ – ir Jonavos kolegos patvirtino, jog toks automobilis figūruoja ir kitose panašiose įvairiuose šalies rajonuose romų atliktose operacijose. Kriminalistų pateiktoje fotografijų kolekcijoje nukentėjusysis J. V. kaip mat atpažino savo viešnias, taip negražiai jį užbūrusias ir apšvarinusias.

Tačiau čigoniški burtai moterų nuo atsakomybės neišgelbėjo. Šiaulių apylinkės teismas kovo 19 d. ilgapirštei 49 metų būrėjai M. O., prisiėmusiai visą kaltę, skyrė įpareigojimą panaikinti visus burtus ir grąžinti senoliui pinigus bei sumokėti 2600 Lt baudą.