Telefonu paskambinęs nepažįstamas vyriškis, prisistatęs policijos pareigūnu, apgaule išvilioja elektroninės bankininkystės duomenis ir iš banko sąskaitos paima pinigus arba pinigų atsiimti atvyksta į nukentėjusiųjų namus. Pareigūnu prisistatęs sukčius pasako, kad banke esą „plaunami“ pinigai, todėl būtina paskambinti banko darbuotojams ir pasakyti savo duomenis, bankininkystės indentifikavimo kodus ir šitaip neva užblokuoti sąskaitą banke. Kitas scenarijus, kai pareigūnas iš nukentėjusiojo prašo pinigų, kad šio giminaičiui, patekusiam į bėdą, negrėstų jokio atsakomybė.

Policija dar kartą primena, kad pareigūnai telefonu niekuomet neprašo pateikti tik sąskaitos savininkui žinomų prisijungimo prie internetinės bankininkystės ar mokėjimo kortelės slaptažodžių. Tokių duomenų griežtai negalima perduoti jokiems tretiesiems asmenims – tai tik sąskaitos savininkui žinotina informacija. Taip pat policijos pareigūnai niekuomet neprašo pinigų tam, kad jūsų artimieji išvengtų gresiančios atsakomybės.

Sulaukę panašaus pobūdžio skambučių, jokiu būdu nesuteikite prašomos informacijos. Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsdami kreipkitės į artimiausią policijos įstaigą arba skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.