Kaip DELFI informavo policijos pareigūnai, apie avariją žmogus pranešė 6.43 val. Paskambinęs avarijos liudininkas sakė, kad tik išvažiavus iš Vilniaus, Avižienių sen. Raistiniškių viensodžio teritorijoje, kelis kartus apsivertė „Renaul“ automobilis. Skambinęs žmogus nurodė, kad vairuotojas iš automobilio išlipo pats, tačiau sukėlė įtarimų savo elgesiu, kad gali būti girtas.

Į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai „Renaul“ automobilio vairuotoją paprašė pasitikrinti girtumą. Vyras neatsisakė. Pirmu tikrinimu jam nustatytas 1,96 prom. girtumas. Po kelių minučių alkoholio matuoklis jau parodė 2,14 prom. alkoholio.

Nuo 2019 m. balandžio 1 d. įsigaliojančios Baudžiamojo kodekso pataisose numatyta, kad vairuotojas, kuriam nustatytas 1,51 ir daugiau promilės neblaivumas, taip pat tas, kuris vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyta neblaivumo požymių arba vartojo alkoholio po eismo įvykio, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 1 metų, taip pat gali būti konfiskuotas automobilis ir atimama teisė vairuoti iki 5 metų.

DELFI dėkoja skaitytojui už nuotraukas ir informaciją!