Ketino įsikurti

Kėdainiečiai Gražvydas ir Modesta namą įsigijo vos prieš keturias dienas iki gaisro. Jauna šeima, kurioje auga du vaikai, ketino apsigyventi ir gyvenimą kurti kaime.

„Mes labai džiaugėmės tuo namu, planavome greitai apsitvarkyti ir eiti gyventi, nes paskolas mokėti reikia, buto nuoma didelė. Sakom, kad vaikai eis į darželį, po to į mokyklą, nereiks mėtytis. O dabar va…

Visur viską mokėti reikia, vienas dirbu. Dieną darbe, po darbo garaže, kad kažką prisidurčiau prie algos, dirbu iki naktų. Norėjom turėti kažką savo, norėjom tiesiog gyventi“, – atsiduso Gražvydas Ingelevičius.

Sulaikė įtariamąjį

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas „Rinkos aikštę“ informavo, kad padaryta turtinė žala dar tikslinama, o pareigūnai jau sulaikė įtariamąjį – 1977 metais gimusį vyrą.

Nukentėjusiųjų žiniomis, šis vyras anksčiau gyveno šiame name, o jį pardavus kilo ginčai tarp artimųjų, dėl kažko jie nesutarė.

Sulaikomas įtariamasis nesipriešino, jis buvo ramus, pripažino, jog namą jis padegė dėl susiklosčiusių tam tikrų aplinkybių.

Reikia paramos

Nukentėjusi šeima ketina namą atstatyti. Sienos liko sveikas, tad reikėtų pakeisti stogą, atlikti kitus remonto darbus. Tačiau tiek pinigų, kiek reikia, jie neturi, tad šeimai gali paaukoti visi geros valios žmonės.

„Mums priekaištauja dėl draudimo… Mes net nespėjome apsidrausti to namo, juk prieš keletą dienų įsigijome, niekas nepagalvojo, kad taip bus.

Mums dabar svarbus kiekvienas euras. Dėkojame, kas prisidedate ir padedate mums atstatyti namus“, – iš anksto dėkojo Gražvydas ir Modesta.

Visi, norintys padėti šeimai, lėšas gali pervesti į Modestos Rubinskienės asmeninę banko sąskaitą LT137300010136717248.

Didelis gaisras

Priminsime skaitytojams, kad pranešimas apie gaisrą Krakių seniūnijos Meironiškių kaimo Saulėtekio gatvėje buvo gautas naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

03 val. 17 min. į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino įvykio liudininkas, kuris pranešė, kad atvira ugnimi dega namas.

Žmogus net tiksliai adreso nurodyti negalėjo. Ar yra viduje žmonių, taip pat nebuvo aišku.

Atvira ugnimi

Į įvykio vietą buvo pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Krakių ir Josvainių ugniagesių komandos, greitosios medicinos pagalbos medikai.

Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms ir atlikus žvalgybą atvira liepsna degė namo stogas.

,,Namas 10×8 metrų dydžio, 1 aukšto su mansarda, blokinis, apšiltintas mineraline vata, stogas dengtas šiferiu.

Ugnis likviduota panaudojus 3 B tipo švirkštus, ištraukiamas ir glaustines kopėčias, 2 vnt. parankinių priemonių.

Vanduo buvo vežiojamas 300 metrų atstumu iš dirbtinio vandens telkinio. Išlieta 17 m³ vandens. Ugniagesiai ne tik malšino ugnį, bet ir viduje ieškojo žmonių. Du gelbėtojai dirbo 35 min.“, – apie įvykį informavo Eglė Ruchajienė, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė.

Įtarė padegimą

Gaisro metu nudegė stogo konstrukcijos, nuardytas šiferis. Aprūko ir sulieta vandeniu mansarda, pirmas aukštas ir juose buvę namų apyvokos daiktai. Dūmų detektoriaus nebuvo.

Po valandos į įvykio vietą atvyko ir namo savininkas. Jis teigė įtariantis, kad namas buvo padegtas tyčia, mat elektros name nebuvo.

Ėmėsi tirti

Apie įtarimus informuoti ugniagesių gelbėtojų tyrėjai ir policijos pareigūnai.

Policijos departamentas praneša, kad namas, kurio metu sudegė stogas ir išdegė palėpė, galėjo būti padegtas, surinkta medžiaga dėl svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

Pirmadienio rytą į nelaimės vietą atvyko ir Krakių seniūnas Ernestas Barčas. Jis teigė, kad pagalbos į seniūniją kol kas niekas nesikreipė, tačiau jei būtų kreiptasi, tokį prašymą svarstytų komisija.

Įprastai nukentėjusiems nuo gaisro yra padedama.