Daugiausia tai pradedantieji vairuotojai, turintys mažesnį, nei 2 metų vairavimo stažą. Policija nustatė 23 tokius vairuotojus. Taip pat nustatyti 8 atvejai, kai sunkvežimių vairuotojai nepaisė draudimo visiškai atsisakyti alkoholio vairuojant. Tarp šių vairuotojų - 2 užsieniečiai. Nustatyta po 3 atvejus, kai taksi vairuotojai ir autobusų vairuotojai buvo lengvai apsvaigę. Be to, nustatytas vienas atvejis, kai lengvai apsvaigęs asmuo vairavo galingąjį keturratį, praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Be šių 38 atvejų, šiais metais šalyje išaiškinta beveik pusantro tūkstančio (1305) neblaivių vairuotojų. Taip pat nustatytas daugiau nei pusšimtis (504) neblaivių dviratininkų ir 12 neblaivių vadeliotųjų. Iš viso šiemet policija išaiškino daugiau nei 32 tūkstančius Kelių eismo taisyklių pažeidimų (32131).

Eismo dalyviams primename, kad net ir lengvas apsvaigimas gali nulemti tragišką eismo įvykį. 2014 metais dėl neblaivių vairuotojų kaltės žuvo 45 žmonės, 408 žmonės buvo sužeisti. Šiais metais dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 26 eismo įvykiai, žuvo 1 žmogus, 44 žmonės buvo sužeisti.

Informuojame, kad:

Taksi automobilių, mopedų, motociklų, triračių, lengvųjų keturračių, keturračių, galingųjų keturračių, transporto priemonių, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė negu 3,5 t arba turinčių daugiau kaip 9 sėdimas vietas, arba vežančių pavojinguosius krovinius, vairavimas, vairuotojams esant neblaiviems, kai nustatomas lengvas neblaivumo laipsnis (daugiau kaip 0 promilių, bet ne daugiau kaip 0,4 promilės), - užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto keturiasdešimt keturių iki dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių eurų;

Transporto priemonių vairavimas, pradedantiesiems vairuotojams esant neblaiviems, kai nustatomas lengvas neblaivumo laipsnis (daugiau kaip 0 promilių, bet ne daugiau kaip 0,4 promilės), - užtraukia baudą vairuotojams nuo dviejų šimtų trisdešimt vieno iki dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių eurų.