Įtariama, kad marijampolietis Tadas Viselga per trejus metus nužudė ne tik savo tėvą, bet ir dvi meilės ištroškusias moteris. Inscenizuodamas nelaimingą atsitikimą, vyras, įtariama, moteris paskandindavo.

Šią informaciją DELFI patvirtino specialiai ikiteisminio tyrimo pareigūnų grupei vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Vytautas Gataveckas.

Pasak jo, tyčiniais nužudymais dėl savanaudiškų paskatų įtariamas T. Viselga yra suimtas dviem mėnesiams. Taip nutarė ikiteisminio tyrimo teisėjas, manantis, kad įtariamasis ne tik gali pasislėpti Vokietijoje, kur gyvena jo motina, bet ir daryti naujus nusikaltimus.

Informacija apie T. Viselgos sulaikymą ir jam inkriminuojamus nusikaltimus kol kas nebuvo skelbiama – taip pareigūnai siekė nepakenkti ikiteisminio tyrimo sėkmei. Tačiau dabar, atrodo, jie jau turi surinkę pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad įtariamasis padarė jam inkriminuojamas nusikalstamas veikas.

Įtariama, kad T. Viselgos aukomis tapo į Daniją emigravusi, bet trumpam į tėvynę grįžusi Lietuvos pilietė bei Rusijos pilietė, turėjusi laikinąjį leidimą gyventi Lietuvoje.

Pareigūnų akys į T. Viselgą nukrypo jau po pirmosios moters mirties – spalio 25-osios vidurdienį prie Marijampolės esančio Balsupių kaimo tvenkinyje buvo rastas 44 metų Z. B. kūnas. Apžiūrėjus jos kūną vizualiai išorinių smurto žymių nepastebėta, todėl buvo manoma, kad moteris paskendo, tačiau vėliau teismo medicinos ekspertai pateikė kitokias išvadas – moteris galėjo būti nužudyta.

Įtariama, kad T. Viselga buvo paskutinis, matęs moterį, be to, kai kurie liudytojai nurodė, jog moterį su vyriškiu siejo artimi santykiai.

Kad marijampolietis gali būti susijęs su moters mirties, įtarimai dar labiau sustiprėjo po poros mėnesių – gruodžio 14-osios popietę savo namuose Marijampolėje, Kauno g., buvo rasta mirusi 37 metų moteris. Jos kūnas buvo rastas vonioje – ant jo smurto žymių nesimatė, buvo manoma, kad ji paskendo besimaudydama.

Tačiau tai tebuvo tik pirminė informacija – netrukus taip pat buvo gauta duomenų, kad laikinai Lietuvoje leidimą gyventi turėjusi moteris galėjo būti nužudyta. Įtarimai vėl krypo į T. Viselgą, tiesa, įkalčių kriminalistai dar neturėjo.

Bet tyrimo metu paaiškėjo, kad vyras su abiem moterimis prieš mirtį palaikė labai artimus santykius – tai tik dar labiau sustiprino įtarimus, jog moterys galėjo būti nužudytos, o nelaimingi atsitikimai vandenyje tebuvo inscenizuoti.

Prokuroras V. Gataveckas DELFI sakė, kad sausio mėnesį pareigūnai gavo labai svarbios informacijos iš kol kas oficialiai neskelbtinų šaltinių – esą moterų mirtys tikrai nebuvo nelaimingas atsitikimas. Šaltinis pareigūnams taip pat nurodė, kad nebuvo atsitiktinė ir T. Viselgos tėvo mirtis 2011-ųjų gruodį – jis taip pat, įtariama, buvo nužudytas. T. Viselga su juo gyveno iki šio mirties. Tada jis paveldėjo butą – jo motina yra emigravusi į Vokietiją.

Paaiškėjus, kad T. Viselga galėjo nužudyti ir tėvą, pareigūnai atnaujino sustabdytą ikiteisminį tyrimą.

Tirdami meilės ištroškusių moterų nužudymus pareigūnai išsiaiškino, kad su viena moterimi T. Viselga susipažino pasisiūlydamas ją pavėžėti, o su kita per savo motiną – ji buvo šios kaimynė.

Pasak prokuroro, iš 2014 m. spalį žuvusios moters galimai dingo tam tikra suma pinigų, o gruodį žuvusioji moteris išvakarėse pirkimo-pardavimo sutartimi T. Viselgai „pardavė“ savo butą. Kitą dieną ji vonioje rasta nuskendusi.

T. Viselga Lietuvoje teistas 2008 m. dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu. Dar kartą jis prieš teismą stojo Vokietijoje.

Pareigūnai išsiaiškino, kad prieš mirtį visi žuvusieji buvo vartoję alkoholio, taip pat, turima duomenų, kad organizmuose buvo vieno ir to paties stipriai veikiančio psichotropinio medikamento.

Už nusikaltimus, kurie inkriminuojami T. Viselgai, baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę. Įtariamasis jam pateiktų įtarimų nepripažįsta.

Įtariamojo sesuo neabejoja: brolis nekaltas

Policijoje buvo apklausta ir labai sunkiais nusikaltimais įtariamo T. Viselgos sesuo – DELFI ji prisipažino neabejojanti, kad jos brolis nieko nežudė.

„Tai – vienos moters kerštas, kad jis nenorėjo su ja būti“, – sakė ji.

Įtariamojo sesuo įsitikinusi, kad visos trys galimos žmogžudystės tebuvo tik nelaimingas atsitikimas.

„Reikėjo mažiau gerti – ir toms moterims, ir mano tėvukui, neabejoju, kad jis mirė dėl širdies problemų, čia kažkokia nesąmonė“, – moteris teigė, kad tėvui priklausiusį keturių kambarių butą T. Viselga paveldėjo ne vienas.

Įtariamojo sesuo sakė, kad viena nuskendusi moteris, esanti Rusijos pilietė, buvo visiškai girta – jos kraujyje rasta daugiau kaip 3 prom. alkoholio, be to, ji buvo duris užsirakinusi iš vidaus. „Ką, brolis iš ketvirto aukšto iššoko“, – stebėjosi ji.

Tuo metu kita moteris, gyvenusi Danijoje, esą tvenkinyje nuskendo su savo brangiais žiedais ir papuošalais.

T. Viselgos sesuo įsitikinusi, kad jos broliui pavyks įrodyti savo nekaltumą, kai byla bus nagrinėjama teisme.