Rusijos sostinės policija iškėlė baudžiamąją bylą dėl muštynių ir susišaudymo. Per šalia naktinio klubo įvykusį incidentą nukentėjo restorano „Diuran bar“ administratorius ir taksistas, iš kurio užpuolikai atėmė šaunamąjį ginklą.

Nesutarimai kilo po to, kai balionėlį pripūtusiems kaukazietiškos išvaizdos asmenų grupelei restorano administratorius pateikė pastabą, rašo newsru.com.

Byla iškelta po to, kai naktį iš gegužės 2 į 3 d. aidėjo nuaidėjo šūviai. Viskas vyko šalia Ročdelskaja gatvės 15 namo, praneša naujienų agentūra „Interfaks“, remdamasi Vidaus reikalų ministerijos Maskvos miesto valdybos pateikiamais duomenimis.

Policija pranešimą apie šalia Ročdelskaja gatvės 15/30 namo vykstantį susišaudymą gavo 2:53 val. nakties. Naujienų agentūros „Moskva“ pateikiamais duomenimis, šeši išeiviai iš Kaukazo dujų pripūstą balionėlį. „Diuran bar“ administratorius jiems išsakė pastabą, o tada kaukaziečiai ėmė elgtis agresyviai ir sumušė 1972 metais gimusį administratorių.

Privačiai taksi paslaugas teikiantis asmuo, tuo metu sėdėjęs savo automobilyje, mėgino apginti sumuštąjį. Vyras išsitraukė automobilio salone turėtą karabiną „Saiga“, bet tuo metu šeši nenustatyti asmenys chuliganiškais sumetimais keletą kartų smogė 1984 m. gimimo taksistui peiliu.

Piktavaliai taip pat keletą kartų šovė iš traumuojančio ginklo, o vėliau šaudė iš taksisto atimtu ginklu. Užpuolikai iš įvykio vietos paspruko dviem „Volkswagen Polo“ ir „Lada Priora“ automobiliais. Policija ėmėsi jų paieškai skirtos operacijos „Perechvat“.

4 val. ryto Entuziastov gatvėje šalia 102 namo sustabdytas „Volkswagen“ markės automobilis, kurios savininkas paaiškino, kad į jam priklausančią transporto priemonę neva įsėdo nežinomas asmuo kruvina ranka. Vyras pavažiavo du kilometrus, o tada persėdo į „Lada Priora“ automobilį.

Rusijos baudžiamojo kodekso 213 straipsnio 2-osios dalies ir 226 straipsnio 1-osios dalies pagrindu pradėta baudžiamoji byla.
Nukentėjęs taksistas išgabentas į ligoninę, jam diagnozuotos durtinės žaizdos. Restorano administratoriui nustatyti kūno ir galvos sumušimai, taip pat jam lūžo nosis.