Vykstant karinėms pratyboms, Vilniaus Viršuliškių ir Aukštųjų Panerių rajonuose bei Kauno Palemono teritorijoje naktį iš antradienio į trečiadienį įvesta komendanto valanda. Jos metu pratyboms skirtus specialiuosius automobilius stabdė komendantiniai šauliai, o pravažiuojančius civilius tikrino policijos pareigūnai.

Sučiupo narkotikų turėjusį vyrą

Vėlų antradienio vakarą Vilniuje, Justiniškių g., pratybose dalyvavę pareigūnai sučiupo narkotikų turėjusį vyrą.

Teigiama, jog 23.57 val. pas sustabdytą BMW automobilio vairuotoją buvo rastos galimai narkotinės medžiagos. Pirminiais duomenimis, prisidirbo 1989 metais gimęs vairuotojas.

Pareigūnai aptiko plastikinį maišelį su augalinės kilmės narkotine medžiaga, galimai kanapėmis, metalinį smulkintuvą ir stiklainį su narkotinės medžiagos likučiais.

Dėl radinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 259 str. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

Reido metu rasta kitų pažeidimų

Pasak Vilniaus komendantinių šaulių vado Luko Vaičiulio, pratybų metu viešojoje erdvėje pastebima daug prokremliško naratyvo.

Anot jo, komendanto valandą vykdantiems pareigūnams grasinama „atvažiuoti ir duoti į snukį“. Visgi, įprastą reidą komendanto valandos metu atliekantys policijos pareigūnai susidūrė su bent keliais leistiną promilių kiekį viršijusiais civiliais.

Policijos duomenimis, 23.19 val. Justiniškių g. „Ford“ vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė 1,51 prom. girtumą ir už tai buvo nubaustas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)