Policijos pareigūnai informuoja, kad rugpjūčio 8 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyrio pareigūnai vykdė tikslinę prevencinę priemonę užkardyti vagystes iš sostinės Senamiesčio parduotuvių, biurų.

Apie 11 val. Pamėnkalnio g. pareigūnai pastebėjo daug kartų teistą Romualdą Čaikauską (gimusį 1963 m.) – policijai gerai žinomas vyras apsilankė net keliuose biuruose.

Kriminalistai pastebėjo, kad R. Čaikauskas, užėjęs į antstolio kontorą Stulginskio g., ilgai neužsibuvo ir greit išbėgo, kažką turėdamas rankose. Iš paskos išbėgo mergina, šaukdama, kad ją apvogė.

Pareigūnai pasivijo vagišių ir jį sulaikė. Vagyste įtariamą vyrą kriminalistai pristatė į Vilniaus miesto trečiąjį policijos komisariatą. Asmens kratos metu pas sulaikytąjį buvo rasta apvogtos merginos piniginė su dokumentais ir pinigais.

Dėl vagystės (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d.) pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.
Romualdas Čaikauskas