Šeštadienį Kaune VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai kartu su Kauno policininkais patikrinti sustabdė automobilį „Mazda 5“ su prancūziškais registracijos numeriais. Jį vairavo 55-erių vilnietis.

Automobilio salone ir bagažinėje pasieniečiai aptiko 3 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių kontrabandinių rūkalų vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – beveik 12,5 tūkst. eurų.

Patikrinus sulaikytojo duomenis, paaiškėjo, kad jis ne kartą baustas už neteisėtą disponavimą akcizinėmis prekėmis. Paskutinį sykį pasieniečiams vyras buvo įkliuvęs birželį, kai gabeno beveik 6,5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Už tai liepos mėnesį teismas jam skyrė 10 tūkst. eurų baudą.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Vilnietis po apklausos buvo paleistas skyrus jam kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją