Kaip informuoja Kauno VPK, š.m. kovo 28 d., apie 17 val., Kauno policijai garažų bendrijos sargas pranešė, kad prie garažų masyvo Lazūnų g. vyksta įtartinas sandoris: jaunas vaikinas, akivaizdžiai nepilnametis, siūlo parduoti automobilį „VW Passsat“.

Sargas nurodė, kad automobilis su firmos logotipais, be valstybinių numerių, su sulaužytomis spynelėmis. Patruliams atvykus į nurodytą vietą, informacija pasitvirtino – vyko automobilio pirkimo-pardavimo sandoris. Atvykę pareigūnai išsiaiškino, kad vienai Kauno bendrovei priklausantis automobilis buvo pagrobtas iš garažo Jonavos g.

Kovo 24 dieną, apie 0.30 val., pareigūnai gavo namo gyventojų pranešimą, kad kieme neatsargus vairuotojas atsitrenkė į kitą automobilį, jį apgadino ir bando sprukti iš įvykio vietos.

Netrukus atvykęs policijos ekipažas įvykio vietoje sulaikė septyniolikmetį, kuris vairavo automobilį „Alfa Romeo“, neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Jaunuolis buvo pristatytas į Kauno kelių policijos valdybos budėtojų patalpas, jam buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas už vairavimą be vairuotojo pažymėjimo ir už eismo įvykį.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad septyniolikmetis vairavo vogtą automobilį. Už tai jam dar gresia ir baudžiamoji atsakomybė.

Abiem nepilnamečiams pareikšti įtarimai dėl automobilio vagystės, jiems paskirtos kardomosios priemonės, abu gailisi dėl padarytų nusikalstamų veikų.