Į atvykusius patrulius kreipėsi sodų bendrijos 20-o namo gyventojas M.Ž. (g.1969 m.). Jis paaiškino, kad netoli namo kasė sniegą, o už vartų vaikščiojo jo dukra E.Ž. (g.1991 m.). Ją užpuolė ir apkandžiojo vokiečių aviganis, kuris nubėgo link 17-o namo, kur peršoko per tvorą į minėto namo teritoriją.

Nuvedęs dukrą į namus, M.Ž. nuėjo prie 17-o namo, bet nei šeimininkų, nei šuns ten nerado. Tuomet jis telefonu “02” iškvietė policiją.

Patruliai kartu su atvykusiu sodų bendrijos pirmininku Z.M. (g.1956 m.) nuėjo prie 17-o namo ir ten pamatė šunį, kuris piktai lojo ir kelis kartus bandė peršokti tvorą. Pareigūnai pašaukė šeimininkus.

Iš namo išėjo šeimininkė R.U. (g.1951 m.), kuriai buvo liepta uždaryti piktą šunį į voljerą arba namuose. Tačiau moteris į šias pastabas nekreipė dėmesio, aiškindama, kad jos šuo per tvorą peršokti negalėjo.

Kol buvo aiškinamos įvykio aplinkybės, aviganis įsibėgėjo, peršoko tvorą ir puolė vieną pareigūną, įkando jam į kairę koją. Patrulis gindamasis panaudojo šaunamąjį ginklą ir iššovė du kartus šuniui į krūtinę. Sužeistas šuo apibėgo tvenkinį, nubėgo prie neaptvertos sodybos (21-o namo) ir po kiek laiko nugaišo.

Sužeistos mergaitės tėvas nuvežė ją į Santariškių vaikų ligoninę. Šuo jai buvo įkandęs į koją ir pilvą. Policijos patrulis dėl įkandimo kreipėsi į ligoninę, pranešė Vilniaus VPK spaudos tarnyba.