Į butą mažametę parsivedęs vyras, pasak patėvio, galėjo būti girtas, nes remiantis mergaitės pasakojimu atsisėdo į krėslą, užvertė galvą ir užmigo. Penkiametė taip pat tėvams sakė, kad bute dar buvo keletas moterų ir vyresnio amžiaus mergaičių.

„Mergaitė papasakojo, kokia ten šaraškino kontora pas tuos žmones, kur vaiką paėmė. Jinai pasakojo, kad visi tame bute buvo gatavi, tai ten realiai nieko jie ir padaryti jai negalėjo. Tame bute buvo dar kažkokios bobos, bet sakė jos ten girtos buvo. Buvo dar pora vyresnio amžiaus mergaičių. Nesuprantu, visi mato, kad sėdi svetima mergaitė ir niekam neįdomu, visiems ten dalampački, kažkokia Adamsų šeimyna. Mergaitė pasakoja, kad tas vyras atsisėdo, galvą užvertė ir užmigo. O policija man aiškino, kad tos moterys irgi buvo girtos“, - DELFI pasakojo Deividas V.

Mergaitės patėvio teigimu, jo podukra yra labai draugiška ir aktyvi, su visais sveikinasi, todėl paimti vaiką iš darželio svetimam vyrui neturėjo būti labai sudėtinga. Deivido teigimu, butas, į kurį buvo parvesta mažametė, buvo sujauktas ir purvinas – mergaitė pasakoja, esą neturėjo, kur atsisėsti.

„Mergaitė pasakojo, kad jis atėjo ir pasakė: „Mama manęs prašė, kad tave paimčiau iš darželio, paskui ji ateis tave pasiimti“. Mergaitė šitaip pasakoja, o auklėtojos visiškai kitaip. Nuo savęs stumia, vartosi jos ten, lipdo kažką... Aš joms sakiau, negi jūs norit pasakyti, kad jinai pati peršoko tą tvorą ir išėjo pati. Mergaitė tokia aktyvi, su visais sveikinasi, visi draugai jai, geri, jau kiek kartų aiškinta buvo, vis tiek jinai tokia yra. Dabar pats tas amžius. Eina parduotuvėje ir visiems sako „labas, labas“ sako. Matyt, prisiviliojo“, - svarstė Deividas.

Klausiamas, ar turi kokių duomenų, kodėl senyvo amžiaus vyras parsivedė iš darželio jo podukrą, Deividas teigė girdėjęs, jog policijai įtariamasis pasakoja painią istoriją: neva jam paskambinęs kažkoks draugės draugas ir paprašęs ir darželio paimti dukrą, vardu Emilija. Tačiau žmonės, kurie neva prašė paimti iš darželio nežinomą Emiliją, iš ugdymo įstaigos pasiėmė ją patys, tad vyras neradęs jokios Emilijos pasiėmė kitą mergaitę, kurios vardas skambėjo panašiai.

„Policija sako, kad jis psichiškai nesveikas, atseit ėjo parsivesti kažkokios Emilijos. Man tai čia grynai kaip paplanuota. Atseit jo prašė kažkas, kad jis paimtų vaiką, bet tie, kurie prašė, paskui patys nuėjo ir tą vaiką pasiėmė. O tas vyras paskui parsivedė antrą vaiką. Jis aiškino, kad jo ten draugės draugas prašė parvesti kažkokią Emiliją namo, jam paskambino ir paprašė. Bet kol jis nuėjo pasiimti tos Emilijos, jie patys ją pasiėmė. Ir jisai tada pasiėmė tą mūsų dukrą“, - sakė Deividas V.

Paklaustas, kaip po tokio streso laikosi visa šeima, Deividas sakė, jog šiuo metu visi laikosi gerai, tačiau jis ir mergaitės mama G.J. trečiadienį „čiut nenuprotėjo“. Jis teigė podukrą auginantis nuo tada, kai šiai tebuvo vos trys mėnesiai, todėl mergaitė jam yra savas vaikas.

„Nusiraminom mes jau vakar, bet iki to laiko čiut nenuprotėjom“, - sakė Deividas.

Jo teigimu, mažametę atsargiai apklausė ekspertai, kurie norėjo įsitikinti, ar mergaitė nebuvo tvirkinta.