Policijos atstovas Hansas Holmgrunnas pranešė, kad darbai baigiami, kai pradeda temti. Pasak jo, pirmadienį įvykio vietoje dirbo penki žmonės. Jie daugiausia atliko žemės kasimo darbus ekskavatoriumi, rašo rb.no.

„Planas paprastas – mes norime nukasti žemę nuo kelio ir pažiūrėti, ar įmanoma rasti aukas. Mes tariamės su Sioreno municipalitetu, ką dar įmanoma padaryti“, – sako H. Holmgrunnas.

Pirmadienį 15 val. Norvegijos laiku paieškos buvo baigtos. Anksčiau buvo pranešta, kad paieškos darbai pradedami apie 12 dienos (Norvegijos laiku).

„Gerokai pakilus vandens lygiui, toliau tęsti darbus yra nesaugu“, – rašoma policijos paskyroje „Twitter“ svetainėje.

Policija taip pat pranešė, kad antradienį ryte jie dar kartą apžiūrės įvykio vietą ir įvertins, ar verta toliau tęsti paieškas. Visuomenė raginama laikytis atokiau nuo vietos, kur įvyko nelaimė.

„Toje vietoje pavojinga, žemė nėra tvirta. Dabar mums svarbiausia užtikrinti darbuotojų saugumą. Mes konsultuojamės su Norvegijos vandens išteklių ir energijos direktoratu (NVE) ir Norvegijos geotechnikos institutu (NGI) dėl to, kokius darbus atlikti yra saugu. Kol kas nėra aišku, kiek kubinių metrų sudaro nuošliaužos tūris. Mes paprašėme NVE tiksliai apskaičiuoti, bet kol kas yra žinoma tik tiek, kad jis labai didelis“, – sako H. Holmgrunnas.

DELFI primena, kad tragiška nelaimė įvyko ketvirtadienį, lapkričio 10 dieną. Dingusių lietuvių tapatybės patvirtintos ne iš karto. Kitą dieną ėmė aiškėti, kad po nuošliauža atsidūrė Paulius Kuliešius, 37 m. Artūras Miškinis ir Darius Ščiukas.

Nukentėjo ir Žilvinas Martikonis, jam po nelaimės prireikė medikų pagalbos. Dar dviem kartu dirbusiems jauniem vyrams pavyko išsigelbėti.