Vakare, nuo 16-tos valandos, reidas surengtas V. A. Graičiūno gatvėje. Buvo tikrinami vairuotojai, kurie važiavo į Vilniaus pusę. Čia tik vienas pasižymėjo – prie „Audi“ vairo sėdęs 1985 m. gimęs vyras buvo praradęs vairuotojo pažymėjimą. Tik sustabdžius policijos pareigūnams, jis vairavimą perleido kartu važiavusiam keleiviui, kuris ir vairuotojo pažymėjimą turėjo, ir buvo blaivus. Be teisių vairavęs vyrukas dar bandė ieškoti ko prikibti prie policijos pareigūnų ir piktinosi, kad sulaukė dėmesio.

Gana ramų vakarą pakeitė itin nerami naktis. T. Narbuto gatvėje nuo vidurnakčio išrikiavus policijos kordoną, vienas po kito įkliuvo girti vairuotojai.

Pirmenybė atiteko „Volvo“ vairuotojai. Patikrinus alkoholio matuokliu paaiškėjo, kad moteris gerokai prisivaišinusi – jai nustatytas 1,29 prom. girtumas. Pareigūnai informaciją apie 1984 m. gimusią moterį dar patikrino duomenų bazėje. Paaiškėjo, kad ji 2008 m. gavusi baudą už vairavimą išgėrus, tačiau jos iki šiol nesumokėjo. Pagal įstatymus, teismas gali konfiskuoti jos vairuotą „Volvo“ automobilį, tad jis autovežiu nugabentas į policijos saugojimo aikštelę.

Moteris bandė išsiprašyt malonės, esą, sunkus gyvenimas, nemaži finansiniai įsipareigojimai, po to prisiminė artimuosius, kuriems nereikėtų žinoti apie jos naktinį „žygį“. Savo paaiškinimą ji turės išdėstyti teisme, kuris nuspręs kokią baudą skirti.

Netrukus įkliuvo jaunuolis su BMW. Girtas ramiai sau vežė ir keleivę. Vaikinas dar neturi dviejų metų stažo, tad jam negalima viršyti 0,00 prom. alkoholio normos. Tačiau alkoholio matuoklis rodė ką kitą – 1,10 prom. BMW automobilyje bičiulio laukusi keleivė patikino, kad ji neturi vairuotojo pažymėjimo. DELFI pasidomėjus, ar ji žino apie naujai siūlomą įstatymo pataisą, kad važiuojant su girtu vairuotoju ji taptų už tai ne mažiau atsakinga, mergina kiek sutriko. Ji prasitarė, kad „gal ir žinojo“, jeigu dėl to jai nieko nebus.

Vaikinui teko ieškoti kas parvairuos BMW. Jis pagalbos paprašė tėvą. Atvykęs pagelbėti sūnui vyras nesileido į kalbas, tik mestelėjo, kad yra Šventas Petras.

Kelių policijos pareigūnus sudomino ir vieno „Mercedes“ vairuotojas, kuris, kaip paaiškėjo, neturėdamas vairuotojo pažymėjimo sėda prie automobilio vairo. Vyras DELFI sakė, kad jam patogiau važiuoti automobiliu, o ne viešuoju transportu, ar taksi, nes esą Vilniuje prastas susisiekimas ir pridūrė, kad: „Ne vienas taip važinėja“.

Dar vienas BMW nepraslydo pro pareigūnų akis. Automobilį vairavusiam baltarusiui nustatytas 1,31 prom. girtumas. Vyrukas nebuvo itin kalbus, tik pratarė, kad „taip išpuolė“ – turėjęs važiuoti išgėręs. Jis su viskuo sutiko ir ėmė ieškoti pagalbininko, kad automobilio nereikėtų atsiimti iš saugojimo aikštelės.

Dar vienas vairuotojo pažymėjimo neturintis vairuotojas buvo įsigudrinęs net „taksauti“. Policijos pareigūnai sustabdė „Volkswagen Sharan“ automobilį, kuris nebuvo pažymėtas išskirtiniais taksi ženklais. Tačiau vairuotojas vežė keleivius. Tiesa, keleiviams teko ieškoti kito transporto. Sustabdytas vyras sumurmėjo, kad turi vairuotojo pažymėjimą, tik nepasiėmė, pareigūnai greit išsiaiškino melą. Nuo 2008 m. vairuotojo pažymėjimas, liaudiškai tariant, „pagertas“. Be to, vyras šiais metais vėl įkliuvo girtas. Nuo automobilio konfiskavimo jį išgelbėjo tai, kad dabar buvo blaivus. Tačiau vairuoti jis neturi teisės. Juolab, teikti keleivių vežiojimo paslaugas.

Vyras išsikvietė pagalbininką. Atvykęs legalaus taksi vairuotojas nuvairavo „Volkswagen Sharan“.

Baigiantis reidui viską vainikavo jaunuolis, kuris bandė „prašokti“ dideliu greičiu pro būrį pareigūnų. Nurodymui sustoti paklusęs jaunuolis, vos išlipęs iš automobilio ėmė rėkauti, kad jo vis tiek nebaus, nes jis – nepilnametis. Pareigūnai suabejojo, ar aršus paaugliu prisistatęs vaikinas blaivus, tačiau pamatęs alkoholio matuoklį jis ėmė rėkti, kad be tėvų jis nepūs. O štai narkotikų testą atliko be įkalbinėjimų. Psichotropinių medžiagų jo organizme nenustatyta. Kol kas Lietuvoje tokia policijos automobilyje telpanti kompiuterizuota mini laboratorija – naujovė.

Aršus jaunuolis labai pyko sulaukęs dėmesio, vis šaukė, kad jam tik šešiolika, tačiau jokio asmens dokumento nepateikė. Pareigūnai ne vaikiškais žodžiais burnojantį vaikiną nuvežė į policijos komisariatą. Čia bus nustatyta jo asmenybė, o jei jis tikrai nepilnametis – bus perduotas tėvams.

Tiesa, nuo 16 metų atsakomybė už vairavimą išgėrus jau taikoma. Jei pasitvirtins jaunuolio nurodytas amžius ir tai, kad vairavo neblaivus – teks keliauti į teismą.

Vienas neblaivus vairuotojas pareigūnų dėmesio sulaukė prieš pat suplanuotą reidą. O išradingumu sugebėjo nustebinti ir viena keleivė. Mergina pareiškė, kad nieko bendra neturi su vairuotoju, esą ji „aplinkybių auka“, o automobilį tiesiog „susitranzavo“, nes „ant taksi“ neuždirba.

Reido metu ne vienas blaivus vairuotojas tikino, kad jie pritaria tokiai vairuotojų kontrolei ir didžiuojasi, kad važinėja atsakingai.