Didžiulo gaisro, kilusio šeštadienio rytą, apie 4.21 val., padariniai iš tiesų tragiški. Paryčiais įsiplieskusi ugnis buvo tiesiog nevaldoma – ji išplito vos per keletą minučių. Medinis turgavietės pastatas bei alkoholio išparduotuvė sudegė iki pamatų. Ugniagesiams pavyko užgesinti sekmininkų bažnyčios stogą bei greta esančius namus.

Ryte nubudusiems žmonėms pamatyti tokį tragišką vaizdą buvo netikėta – per kelias valandas iš visos turgavietės neliko nieko. Kokia tiksliai padaryta žala kol kas aišku nėra. DELFI su labiausiai nukentėjusios Centrinės ūkininkų prekyvietės administratoriumi susisiekti nepavyko.

Gaisro priežastis kol kas nėra aiški. Neatmetama ir padegimo versija. Įvykis tiriamas, bet tenka pripažinti, kad tokie tyrimai trunka gana ilgai.

2012-ųjų žiemą kilusio didžiulio gaisro Tytuvėnų bažnyčioje aplinkybės buvo išaiškintos tik maždaug po pusantrų metų. 2011-aisias smarkiai pleškėjusio Gariūnų turgaus istorija taip pat ilgai buvo miglota. Apie tuomet vasarą vykusį gaisrą išvados pateiktos tik po pusės metų.