Be to, Marcinkonių seniūnijos Kabelių kaimo gyventojas gali prarasti ginklus ir šaudmenis, kuriuos jis vežėsi automobilyje.

Kaip informuoja Alytaus apskrities policija, šeštadienį pareigūnai apie 12.35 val. Druskininkuose, Neravų g., sustabdė A. T. vairuojamą automobilį „Audi A 6“. Nustatyta, kad vairuotojas viršijo leistiną greitį – važiavo 64 km/val. greičiu, nors toje vietoje leistinas ne didesnis kaip 50 km/val. greitis.

Bendraudami su vairuotoju pareigūnai įtarė, jog vairuotojas gali būti neblaivus. Pasiūlius pasitikrinti blaivumą, vairuotojas prisipažino esąs išgėręs, mat važiuoja po medžioklės. Pažeidėjas paprašė nerašyti administracinio teisės pažeidimo protokolo – neva, gal pavyks susitarti.

Teisėsaugininkai perspėjo vairuotoją, kad pastarasis liautųsi vykdęs neteisėtą veiką, nes už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė, tačiau neblaivus automobilio vairuotojas iš piniginės ištraukė 250 litų ir įdėjo į tarnybinio automobilio durų dėtuvę.

Apžiūrėdami transporto priemonę, pareigūnai automobilio salone rado du medžioklinius ginklus ir 47 vienetus šovinių.

Automobilio vairuotojui nustatytas 1.88 promilės girtumas.

Pasak policijos, iš medžiotojo paimti ginklai, o transporto priemonė nuvežta į saugomą automobilių stovėjimo aikštelę. Apsukrusis „Audi A6“ vairuotojas sulaikytas, Druskininkų policijoje dėl šio atvejo pradėtas ikiteisminis tyrimas.