Pirmadienį priešpiet VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Marijampolė–Suvalkai ties Salaperaugio kaimu Kalvarijos sav. patikrino į Lietuvą atvykstančio automobilio „Mercedes-Benz Sprinter“ ir jį vairavusio asmens dokumentus.

Vokietijoje registruotą krovininį furgoną vairavo 32-ejų Baltarusijos pilietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje. Kontrolės metu įsitikinta, kad jo asmens dokumentai – nepriekaištingi, tačiau dėl pateikto neva baltarusiui gimtinėje išduoto vairuotojo pažymėjimo kilo abejonių.

Šį dokumentą tyrę itin atidžiai VSAT pareigūnai konstatavo, kad UV apsauga ir mikrotekstas – imituoti, dokumentas užpildytas rašaliniu spausdintuvu.

Tai leido padaryti prielaidą, kad dokumentas – padirbtas, t.y. visiška klastotė. Pasieniečiai vairuotoją sulaikė ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

Pasieniečiai vairuotoją sulaikė ir po apklausos uždarė į areštinę, o krovininį furgoną perdavė vėliau atvykusiam vairuotojo įgaliotam asmeniui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti transporto priemonę.

Vėliau vairuotojui skirta kardomoji priemonė – 5 tūkst. eurų užstatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)