Kaip pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, į kaltinamųjų suolą sėdęs 29 metų Tomas Skarbalius kaltinamas tuo, kad neteisėtai laikė narkotines medžiagas turėdamas tikslą jas parduoti.

Kartu su juo teisiami trys kanapių pirkėjai – 25 metų Tomas Kaminskas, jo bendraamžis Marius Povilanskas ir S.Babilius.

Prokurorų žiniomis, pernai vasario 15 dieną T.Skarbalius už 500 litų įsigijo apie 20 gramų kanapių.

Dalį narkotikų tauragiškis suvartojo, dalį pardavė.

Nedidelį kiekį kanapių policininkai rado per kratą teisiamojo namuose.

Trečią kartą į teisiamųjų suolą už narkotikų laikymą sėdęs S. Babilius tikino, kad T.Skarbaliui atnešė skolą. Jis policijos komisariate karščiuodamasis aiškino, kad yra kovotojas už kanapes, o Seimo nariai turėtų leisti jas legaliai auginti ir pardavinėti.

Tyrėjai S. Babiliaus automobilyje rado beveik 0,5 gramo kanapių ir įrankį, skirtą narkotinėms medžiagoms smulkinti, tačiau futbolininkas aiškino, kad automobilis, kuriuo važinėjo jo draugai, buvo nerakinamas, todėl jis esą nežino, kas salone pribarstė kanapių, rašo „Lietuvos rytas“.

Pasak dienraščio, už narkotikų laikymą 2009 m. teismas S. Babiliui skyrė 1500 litų baudą, dėl to paties jis buvo teisiamas ir praėjusiais metais. Teismas, subendrinęs bausmes, skyrė 2860 litų baudą. Futbolininkas nuosprendį apskundė Klaipėdos apygardos teismui, jis S. Babilių išteisino, tačiau Klaipėdos prokuratūra šį nuosprendį apskundė. Šiuo metu byla nagrinėjama Aukščiausiajame teisme.