Trečiadienio pavakare valstybės sienos ruožą ties Daržinėlių kaimu Varėnos r. tikrinę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių užkardos pasieniečiai pastebėjo rutulio formos nešuliais apsikrovusį vyrą.

Jis nuo Baltarusijos pusės traukė Lietuvos teritorijos link. Netrukus jį VSAT pareigūnai sulaikė.

Paaiškėjo, kad valstybės sienos ruože neteisėtai atsidūręs vyras – nuolatinis šios pasienio užkardos „klientas“. 26-erių Lazdijų rajono gyventojas šį kartą gabeno 9 nestandartinės formos ir dydžio tarpusavyje surištus ryšulius.

Patikrinę pasieniečiai juose aptiko 900 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Lietuvai smarkiai sustiprinus valstybės sienos su Baltarusija apsaugą, tikėdamiesi pergudrauti pasienyje įrengtus ir į žemės virpesius reaguojančius jutiklius, kontrabandininkų bendrininkai Baltarusijoje cigarečių ryšulius mėgina padaryti lengvesnius, be aštrių kampų.

VSAT pareigūnai sulaikytąjį su cigaretėmis pristatė į Kabelių pasienio užkardą. Čia surašė jam protokolus dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką ir dėl pakartotinio pasienio režimo pažeidimo.

Pirmasis pažeidimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 5 tūkst. 760 iki 6 tūkst. eurų. Už tai, kad pasienio ruože buvo be VSAT išduoto leidimo ekstremaliosios situacijos sąlygomis, Lazdijų rajono gyventojui gresia bauda nuo 90 iki 170 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją