Ketvirtadienio popietę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Purvėnų užkardos pareigūnai su kinologu ir belgų avigane Diabola miške, maždaug už 100 m nuo valstybės sienos, aptiko keturis žalsva polietileno plėvele aptrauktus ryšulius.

Netoli radimvietės VSAT pareigūnai surengė pasalą.

Pasieniečių kantrybė pasiteisino – susirinkti ryšulių atėjo 20-metis anykštėnas.

Jis prisipažino atėjęs pasiimti baltarusiškų rūkalų siuntos. Rastuose ryšuliuose buvo 1 200 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

VSAT pareigūnai nustatė, kad cigarečių nešikas pasienio ruože atsidūrė be asmens tapatybės dokumento ir valstybės sienos apsaugos zonoje buvo, nors nėra įtrauktas į asmenų, turinčių tokią teisę, sąrašą.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką anykštėnui gresia bauda nuo 5 tūkst. 200 iki 6 tūkst. eurų. Už pasienio režimą reglamentuojančių aktų pažeidimą – įspėjimas arba bauda nuo 40 iki 90 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją