Spalio 12 d., apie 7 val. 30 min., Klaipėdoje, Naujakiemio g., 1944 m. gimusi moteris eidama pargriuvo. Tuo metu pribėgo 15-17 metų nepažįstamas, smulkaus sudėjimo jaunuolis. Jis vilkėjo juodą striukę su gobtuvu.

Užpuolikas griebė rankinę, kurioje buvo parduotuvių nuolaidų kortelės, banko kortelė ir 100 eurų bei telefonas “Nokia”. Bendra pavogtų daiktų vertė 271 euras.

Panašiai užpulta ir moteris (gim. 1946 m.) Debreceno g. Ją apie 15 val. pastūmė iš nugaros pribėgęs vyras. Nukritusi ant grindinio, moteris pametė rankinuką. Užpuolikas griebė nukritusį rankinuką ir pasišalino. Rankinėje buvo dokumentai, 580 eurų grynaisiais ir banko mokėjimo kortelė. Pradėtas plėšimo tyrimas.

Dar viena moteris (gim. 1941 m.) nukentėjo apie 11 val. 20 min. Baltijos pr.

Šį kartą buvo du užpuolikai. Jie taip pat pribėgo iš nugaros. Vienas iš jų žaibiškai pavogė rankinę su raktais, telefonu „Samsung“ ir pinigine. Žala apie 550 eurų.

Tokie nusikaltimai vyko ir spalio 10 d. Apie 15 val. Debreceno gatvėje nukentėjo pėsčiųjų taku ėjusi 85 metų klaipėdietė. Du nepažįstami užpuolikai atėmė rankinę, kurioje buvo piniginė su 54 eurais ir asmeniniai daiktai.

Po 20 min. 71 metų moteris užpulta Naujakiemio gatvėje. Viešoje vietoje, prasilenkiant su dviem nepažįstamais vyrais, iš jos taip pat atimta rankinė. Rankinėje buvo dvi piniginės su 150 eurų, asmens dokumentai ir mobiliojo ryšio telefonas „Samsung“. Padaryta žala įvertinta 525 eurais.

Pirmi pranešimai apie išpuolius prieš garbaus amžiaus klaipėdietes užfiksuoti pirmadienį. Nepažįstamas vyras 74 ir 79 metų moteris užpuolė Šiaulių bei Naujakiemio gatvėse. Pensininkės taip pat neteko rankinių.

Neatmeta, kad moteris puldinėja tas pats plėšikas, kartais pasitelkdamas bendrininką. Įtariamieji dar nesulaikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją