Dantimis plėšė pusiau

Policijos pareigūnai pranešimą apie pietinėje Klaipėdos dalyje siautėjančius du didelius ir agresyvius šunis vakar gavo 11 valandą. Žmonės teigė matę, kaip du - rudas, panašus į bokserį, ir tigrinio rašto, panašus į pitbulterjerą - šunys mirtinai sudraskė tris kitus šuniukus, rašoma ketvirtadienio "Vakarų eksprese".

Pirmąją auką keturkojai pasičiupo Bandužių gatvėje, antrasis šuo sudraskytas Budelkino gatvės kieme, vėliau žudikai siautėjo Vingio ir Kunigiškių gatvių kiemuose. Apie 12 valandą įsismarkavusių šunų tramdyti atvyko policijos pareigūnai, o vėliau ir gyvūnų globa užsiimančios firmos "Nuaras" darbuotojai.

"Kai ten nuvyko mūsų darbuotojai, jie pamatė šiurpų vaizdą: du dideli šunys iš abiejų pusių dantimis įsikibę laikė ir draskė kitą, mažesnį, keturkojį. Buvo nuspręsta patį agresyviausią keturkojį užmigdyti vietoje. Tačiau vaistų poveikis streso ištiktam šuniui buvo mirtinas", - "Vakarų ekspresui" pasakojo Lietuvos gyvūnų globėjų asociacijos prezidentas Vytautas Gustaitis.

Pasak jo, palaidi šunys puldinėjo ir žmones, apkandžiojo vieną senuką.

Ne pirmas kartas

Nugaišęs šuo nuvežtas į Klaipėdos apskrities veterinarijos tarnybos laboratoriją, kur bus atliekami gyvūno smegenų tyrimai, siekiant išsiaiškinti, ar jis nesirgo pasiutlige.

Gyvas likęs agresyvusis keturkojis nugabentas į uostamiesčio gyvūnų globos namus, ten jis taip pat bus stebimas. Abu šunys jau yra buvę minėtuose gyvūnų globos namuose šią vasarą. Ten jie pateko po liūdnai pagarsėjusio incidento, kuomet užpuolė ir stipriai apkandžiojo mažametę mergaitę ir ją gelbėti bandžiusią moterį. Tuomet kone pirmą kartą šalies istorijoje vienam iš šunų buvo atlikti psichikos tyrimai. Jų rezultatai vėliau parodė, kad keturkojis - sveikas.

Paaiškėjo, kad vakar siautėję Stafordšyro ir bokserio mišrūnai - tie patys ir priklauso klaipėdiečiui Anatolijui Brusovskiui.

Šunis sugavusių ir juos pagal implantuotas mikroschemas indentifikavusių "Nuaro" darbuotojų teigimu, vienas iš jų pas juos buvo patekęs ir dar anksčiau - birželio pradžioje.

Tada iš visame mieste pagarsėjusios naminės degtinės pardavėjos Žanos Petronienės (gim. 1942 m.) namų į "Nuarą" buvo atgabenti 27 šunis. Visi jie kurį laiką buvo prižiūrimi prieglaudoje. Ž. Petronienei pavyko susigrąžinti tik du šunis, tarp jų ir minėtą bokserio bei Stafordšyro mišrūną. Vėliau jis pateko pas A. Brusovskį.

Klaipėdoje - pirmauja

Pasak V. Gustaičio, vakarykštis incidentas dar kartą parodo, jog šunų šeimininkai privalo griežčiau prižiūrėti savo gyvūnus. "Palaidas šuo vadovaujasi instinktais, jis nori medžioti, tad ir puldinėja ne tik kitus šunis, bet ir žmones", - teigė asociacijos vadovas.

Remiantis pranešimais spaudoje, Klaipėda šiuo metu yra pirmaujantis miestas šalyje pagal atvejų, kuomet palaidi šunys užpuola žmones, skaičių.

V. Gustaičio žiniomis, nė vienas žalos padariusio šuns šeimininkas Klaipėdoje nubaustas dar nebuvo. Kokios sankcijos dabar bus taikomos A. Brusovskiui, spręs Klaipėdos savivaldybės Administracinė komisija.