Kauno oro uoste pasieniečiai tikrino reisu į Airijos sostinę Dubliną vykstančių asmenų dokumentus. Pasieniečiams įtarimų sukėlė vienas keleivis, 27-erių Sakartvelo pilietis.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad vyras, bendraudamas su tikrinančiu pareigūnu, akivaizdžiai jaudinosi, tad nuspręsta išsamiau apžiūrėti ir išvykstančiojo daiktus. Užsieniečio piniginėje rastas leidimas gyventi Airijoje iškart sukėlė įtarimų pasieniečiams. Pirminiais duomenimis, tai – klastotė.

VSAT pareigūnai keleivį sulaikė ir atvesdino į Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkto patalpas. Dėl dokumento klastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Po apklausos Sakartvelo pilietis buvo suimtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją