Abu BMW automobiliai susitiko Naujojo Sodo gatvėje. Pirminiais duomenimis, prie sankryžos su Naująja Uosto gatve, abu vairuotojai praleidžia iš kairės puses pagrindine gatve važiuojantį automobilį „Audi-80“. Pasukę link Pilies tilto abu lenktynininkai pradeda greitėti, užvažiavus ant tilto antrąją eismo juosta važiavusio automobilio vairuotojas priverstas kiek pristabdyti, nes pamato, kairėn sukusį taksi automobilį, tuo metu pirmąja eismo juosta juos aplenkia BMW, kuris važiuodamas dideliu greičiu nuo lengvo iškilimo ant kelio tarsi „padaro įtūpstą“. Seni amortizatoriai nesuveikia kaip priklauso, priekinis automobilio ratas lengvai kabina šaligatvio borto kraštą ir nevaldomą automobilį tiesiog išsviedžia į priešingą eismo juostą kur jis trenkiasi į medį. Per kraupią avariją 21-erių metų Eivydas Pocius sėdėjęs šalia vairuotojo ir jo bendraamžis Mantas Kvedarauskas žuvo iš karto.

Filmuotą medžiagą peržiūrėję vairavimo specialistai, teigė: „2,8 litro variklis yra labai galingas galiniais ratais varomai mašinai, per galingas, juolab BMW galinė dalis lengva. Jeigu bagažinėje būtų veržtas bulvių ar cemento maišas, gal pašokęs mašinos galas, nebūtų atsiplėšęs nuo kelio dangos. Akivaizdu, kad vairuotojas perspaudė greičio pedalą, o tada tiesiog ratai galėjo prasisukti“.

Be to, toje vietoje kur BMW ėmė skrieti į kitą kelio pusę, yra labai lengvas posūkis į dešinę, čia kliudytas šaligatvio bortas, to užteko, kad galu varoma mašina taptu sunkiai valdoma.

„Specialistai paneigė svarstymus apie greitį, kai liudininkai po avarijos teigė, jog abu BMW miesto gatvėmis lėkė 150 km/h greičiu. Pagal filmuota medžiagą, greitis galėjo būti 90-100 km/h, bet aišku, tai esmės, nekeičia. Greitis buvo nesaugus“, – reziumavo specialistai.

Į priešingą eismo juostą buvo išvažiavęs lenktynėse dalyvavęs ir kitas automobilis BMW. Jis pavažiavo iki sankryžos su Daržų gatve, apsisuko ir grįžto Pilies gatve prie Dramos teatro, kur įvyko katastrofiška avarija.

Filmuotoje medžiagoje matosi, kad lenktynėse dalyvavusio BMW ekipažas prie sudaužyto BMW ir žuvusiųjų ilgai nebūna. Merginą pradeda pykinti, vaikinas kažkam bando prisiskambinti, po to sėda į mašiną, automobilis apsisuka per dvigubą ištisinę liniją dingsta tamsioje Klaipėdoje.

Bylą kuruojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuroras Juozas Sykas, sakė: „nėra nustatyta, kad abiejų automobilių vairuotojai būtų pažįstami. Lenktynės prasidėjo spontaniškai“.

Beje, šeštadienį, su pareigūnų žinia, iš ligoninės buvo paleistas mašiną BMW vairavęs 22-ejų metų V.Cemnolonskis. Žuvusiųjų giminės neprieštaravo, kad jaunuolis dalyvautų vaikinų laidotuvėse.

Antradienį, jam pareikštas įtarimas pagal LR BK 281 str. 5-ą dalį, pagal kurią numatoma bausmę iki 8 metų nelaisvės. Tačiau po kraujo tyrimo nusikaltimas gali būti perkvalifikuotas į sunkesnį, jeigu paaiškės, kad vairuotojo organizme buvo neleistinas kiekis alkoholio, tada jam grėstų bausmė nuo trejų iki 10 metų nelaisvės. Beje, Lietuvoje egzistuoja praktika, kad jeigu po avarijų kuriose žuvo žmonės, kaltininkas pripažįsta kaltę, su žuvusiojo giminėmis susitaiko ir atlygina žalą, tai teismuose bylos yra nutraukiamos.

Lenktynėse dalyvavusio antrojo BMW vairuotojas šioje byloje yra apklausiamas kaip liudininkas. Pasak, Klaipėdos kelių policijos biuro viršininko Ramūno Šideikio, šiame automobilyje įrengto vaizdo registratoriaus filmuota medžiaga yra analizuojama. Vairuotojui gali būti surašytas protokolas už pavojingą ir chuliganišką vairavimą kitose situacijose. Beje, sudužęs BMW priklauso Klaipėdos Apygardos prokuratūros prokurorės sūnui, kuris tą vakarą su draugais nevažiavo, paskolinęs mašiną, liko namuose.