Krašto apsaugos vadovybė reiškia gilią užuojautą žuvusio kario artimiesiems. Užuojautą tragiškai žuvusio kario artimiesiems, kolegoms bei bičiuliams pareiškė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Abu kariai – išminuotojai iš Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos.

Jungtinio štabo viršininkas pulkininkas Vilmantas Tamošaitis po įvykio surengtame brifinge pranešė, kad žuvusysis - vyr. seržantas. KAM pranešė, kad žuvęs karys, 36-erių vyresnysis seržantas Laimonas Blėdis, kariuomenėje tarnavo nuo 1996 m., Inžinerijos batalione – nuo 2006 m. Karys buvo patyręs išminuotojas, ėjo standartinių sprogmenų neutralizavimo vyriausiojo specialisto pareigas. Tarnybos draugai Laimoną prisimena buvus labai draugišką, linksmą kolegą, kuris labai mylėjo savo darbą.

Sužeistasis - vyr. eilinis. Vyras yra sąmoningas, gyvybei pavojaus nėra. Pasak pulkininko V. Tamošaičio, karys vaikšto, bendrauja su medikais.

Jungtinio štabo viršininkas sakė, kad sprogimo metu tame pastate iš viso buvo 4 išminuotojai. Du iš jų buvo kitose patalpose. Kur buvo sužeidimus patyręs vyr. eilinis - tame pačiame kabinete, kur įvyko sprogimas, ar greta jo - dar aiškinamasi.

Koks buvo sprogmuo, V. Tamošaitis dar negalėjo pasakyti. Pasak jo, tose patalpose sprogmenų neturėjo būti.

Paklaustas, ar bataliono išminuotojams tyrimui nebuvo perduota prieštankinė mina, kuri buvo rasta šeštadienį reiso iš Minsko autobuse, pulkininkas tai paneigė, sakė, jog šį sprogmenį tiria policija.

Dėl sprogimo kariniame dalinyje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atlieka prokuratūra ir Karo policija.

Anksčiau, netrukus po sprogimo kariškiai neįleido žurnalistų į teritoriją ir jokios oficialios informacijos neteikė.

Tačiau DELFI nugirdo pokalbį, kuriame kariškiai kalbėjo apie nutrauktas galūnes.

Pirminiais duomenimis sprogimas įvyko išminavimo kabinete.

Apie 13.45 val. į karinį dalinį atvyko Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius.