Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, 10 val. 30 min. gautas pranešimas apie Ukmergės rajone, Taujėnų seniūnijoje, Balelių kaime degantį individualų namą. Pranešėjas teigė, kad viduje yra žmonių.

Atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad suveikė dūmų detektorius ir žmonės spėjo išeiti į lauką. Prie dūmtraukio degė perdanga. Ugniagesiams teko išardyti dalį perdangos ir kamino.

Panašus gaisras buvo kilęs ir vidurnaktį. 0 val. 10 min. Deltuvos seniūnijos Atkočių kaime Vilties gatvėje atvira liepsna degė medinis namas.

Žmonės išėjo, bet buvo kilusi grėsmė už 20 m stovintiems pastatams. Kai atvyko ugniagesiams, namas skendėjo dūmuose. Prie krosnies apdegė siena ir stogas.

Ugniagesių teigimu, gaisrų skaičius gyvenamuosiuose pastatuose išauga atėjus šaltajam metų laikui, o pagrindinė to priežastis – krosnių, židinių ir dūmtraukių gedimai arba netinkamas jų eksploatavimas.

Prieš šildymo sezono pradžią būtina pasitikrinti šildymo įrenginius, apžiūrėti, ar įrangoje nėra jokių matomų defektų, įtrūkimų, nesandarumų.

Taip pat privalu išvalyti ne tik kietojo kuro katilą ar krosnį, bet ir visus dūmtakius bei dūmtraukį. Pastebėtus defektus ar gedimus būtina nedelsiant remontuoti.

Stogo, perdangos, apdailos medžiagų atstumas nuo dūmtraukio turėtų būti ne mažesnis kaip 25 cm.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją