Į vadinamąją Ruliuko sodybą ant Bubių tvenkinio kranto mama su dukra atvažiavo iš Šiaulių. Medikai mergaitės būklės nekomentuoja, tačiau policijos pareigūnams pirmadienį jie sakė, kad mažylės būklė stabili.

Krisdama metalinė sūpynių dalis sužalojo ne tik mergytės galvą, bet ir visą kūnelį. Pasak pareigūnų, greta buvusi mama sužalota nestipriai.

Ruliuko sodyba yra Jakštaičių kaime, netoli Šiaulių. Beje, sodybos tinklalapyje išgirtos ir mergaitę sužalojusios supynės: „...nenuskriausti ir vaikučiai. Kol tėveliai mėgaujasi ramybe ir grynu oru, vaikai žaidžia specialiai jiems įrengtoje aikštelėje kur daug supynių, smėlio dėžė“.

Telefonu kalbintas sodybos šeimininkas atsisako komentuoti nelaimę bei jos aplinkybes, nesvarsto, ar nelaimės buvo galima išvengti tikrinant sodybos žaidimų konstrukcijas. Vyriškis tikina, kad sodyba yra jo privati teritorija ir jis galįs įsileisti, ką panorėjęs, statyti, ką sumanęs. Esą nelemtąjį savaitgalį už ačiū sodyboje leidęs draugui švęsti vestuves.

Mokesčių inspekcija tikina, kad minėta sodyba, kaip teikianti turizmo paslaugas, išregistruota sausį. Kodėl internete galima rasti kvietimą ilsėtis šioje sodyboje, kodėl ji buvo atvirą vestuvių puotai, nepatikrinus paslaugų saugumo, kodėl šalia kelio tebestovi nuoroda į jo sodybą, kaip poilsiavietę, savininkas nekomentuoja.

Šiaulių visuomenės sveikatos centras sako, kad ši nelaimė tik patvirtino ne kartą specialistų išsakytą mintį, kad žaidimų aikštelėms, jeigu jos ne ugdymo ir švietimo įstaigose, labai trūksta kontrolės. Lieka neaišku, kas tokius įrengimus kaip sūpynės, savadarbiai atrakcionai iš viso turi įvertinti, kontroliuoti, drausti ar leisti naudoti. Darbo saugos, Visuomenės sveikatos centro tarnybos griežtai nukerta - joms tokia kontrolė nepriklauso.

Panašu, kad sodybos gali būti viena nesaugiausių vietų ilsėtis.