Prie „Porshe“ vairo girtas įkliuvęs K. Brazauskienės sūnus trečiadienį išklausyti ką dėl to nusprendė Klaipėdos apylinkės teismas neatvyko.

Jo advokatas Mindaugas Martinaitis išgirdo, kad klientui skiriama 4600 litų bauda ir tai, kad E. Butrimas iš karto nepanoro tikrintis alkoholio matuokliu. Jam skirta kiek daugiau nei vidutinė numatyta bauda. Tiesa, vairuoti teismas neuždraudė, nes tokios teisės E. Butrimas neturi jau už ankstesnius pažeidimus.

E. Butrimas nemalonumų prisidarė paskutinę birželio mėnesio naktį Neringoje, Alksnynės kontrolės poste.

Policijos pareigūnai teismui pateikė duomenimis, kas prie „Draugystės“ viešbučiui priklausančio „Porsche“ vairo buvęs E. Butrimas pats atkreipė į save dėmesį, elgėsi ne itin pagarbiai - spaudė garso signalą ir reikalavo greičiau jį praleisti.

Įvykis užfiksuotas apie 1 val. 30 min. Teismui perduotoje administracinėje byloje nurodyta, kad siekdamas išvengti administracinės atsakomybės ir nenorėdamas tikrintis girtumo, Neringos policijos pareigūnui žodžiu siūlė 600 litų kyšį. Šie duomenys atsidūrė baudžiamojoje byloje. Kaip ir kone po poros valandų pagaliau alkoholio matuokliu užfiksuotas 1,46 prom. girtumas.

Įkaušusio E. Butrimo vairuotojas „Porshe“ automobilis buvo uždarytas į policijos saugojimo aikštelę. po paros E. Butrimas pasirodė su mama K. Brazauskiene, kuri asmeniškai paėmė viešbučiui „Draugystė“ oficialiai priklausantį automobilį.

Teismas automobilio nekonfiskavo. Nors E. Butrimui už pabėgimą nuo policijos ir vairavimą išgėrus jau ne pirmą kartą tenka minti teismų slenksčiu, jo advokatas įrodė, kad automobilis nėra jo nuosavybė.

Administraciniame kodelse numatyta, kad transporto priemonių vairavimas neblaivių ar apsvaigusių nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojų, neturinčių teisės vairuoti ar neturinčių teisės vairuoti tos rūšies transporto priemonių, arba neblaivumo ar apsvaigimo patikrinimo vengimas, taip pat alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimas po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo –
užtraukia baudą nuo keturių tūkstančių iki penkių tūkstančių litų arba administracinį areštą nuo dvidešimties iki trisdešimties parų.

Jei teismo verdiktas E. Butrimo netenkina, jis dar turi galimybę pateikti skundą aukštesnės instancijos teismui.