Kovo 24 d. 15 val. 35 min. į Jonavos ligoninę kreipėsi ir dėl nukraujavimo paguldyta moteris (g. 1992 m.). DELFI primena, kad medikams kilo įtarimas, kad moters būklė po gimdymo, tad apie tai pranešė policijai.

Policijos pareigūnai tą pačią dieną, apie 18 val., apžiūrėdami jos namus Jonavoje, bute, rado kūdikio lavoną.

Moteris susilaukė mergytės, tačiau ji rasta negyva ir paslėpta po lova.

Jos artimieji šokiruoti. Sako, kad viskas, ką girdėjo, tai kad jauna moteris susitikinėjo su vyru, kuris grįžęs iš kalėjimo. Artimųjų žiniomis, vyras turėjo dar vieną moterį ir apie tai sužinojusi giminaitė labai pergyveno. Artimieji neslepia patyrę šoką, mat nė nežinojo, kad Jonavoje gyvenanti moteris laukiasi trečio vaiko.

Kodėl ji nesikreipė į medikus ir nepranešė artimiesiems, moters artimieji nesupranta. Anot su moterimi glaudžius santykių palaikančios giminaitės, kitus du vaikus jauna moteris myli, prižiūri. Pati turėjo darbą, vaikus leido į darželį. Tik juos auginti tenka be vyro.

DELFI žiniomis, pareigūnai kūdikio lavoną rado po lova įdėtą į kibirą. Pati gimdžiusi vonioje.

Medikai patikino, kad pacientės būklė yra stabili, ir pavojus gyvybei nebegresia.

„Ji atvyko pas savo šeimos gydytoją, kuri matydama sunkią moters būklę, nusiuntė moterį pas ginekologą, kuris atsiuntė ją pas mus. Mes ją apžiūrėję, įtarėme, kad ji yra arba po persileidimo arba po gimdymo. Nors ji nėštumą neigė“ , - sakė Jonavos ligoninės vedėjas Arūnas Šalaševičius.

Moteriai buvo atlikta operacija dėl galimo vaisiaus dangalų ar placentos likučio gimdoje. Moteris iš pradžių neigusi faktą apie nėštumą vėliau prisipažino.

„Kadangi ji nėštumą neigia, o mes įtariame gimdymą, informavome policija, dėl galimo kriminalinio aborto. Šiuo metu policija atlieka tyrimą“, - sakė Jonavos ligoninės vedėjas.

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Vytautas Gataveckas atskleidė ar šiurpesnius įtarimus nei žinojo artimieji: įtariama, kad moteris pati vaikui atėmė gyvybę jį pasmaugdama, tik po to kūnelį įdėjo į maišą ir paslėpė kibire po lova.

„Pirminiais duomenimis, kūdikis buvo pagimdytas išnešiotas, gyvas. Mes įtariame, kad po gimdymo, jis buvo tyčia pasmaugtas. Kūdikėlio kūnas buvo polietileniniame maiše, įdėtas į kibirą, paslėptas po lovą, patalynės dėžėje. Pagal pirminę informaciją, nėštumą ji slėpė, taip pat slėpė ir gimdymo faktą“, - atskleidė šiurpius pirminio tyrimo duomenis prokuroras V. Gataveckas.

Moteris šiuo metu vis dar yra gydytojų priežiūroje.

„Kol kas negalime jos apklausti. Rytoj, tikimasi, kad bus baigtas gydymas, bus atliekami procesiniai veiksmai, taip pat sprendžiama dėl kardomosios priemonės. Kūdikėlis rastas lyg būtų ką tik po gimdymo“, - sakė V. Gataveckas.