Pasak vietos gyventojų, kaimo muzikantas (buvęs grupės "Išjunk šviesą" gitaristas) ir girtuoklis Dainius P. buvo sąmoningai nugirdytas – apie 12 val. jaunuoliai su juo esą susilažino, kad jis iškart neišgers viso butelio stipraus pigaus vyno. Vyriškis išgėrė, o tada jam pasiūlė degtinės. Dainius P. išgėrė ir ją, o tada užmigo.

Kaip DELFI pasakojo Prienų rajono policijos viršininkas Antanas Kalvaitis, Dainių P. nugirdė keturių atvykėlių (manoma, kad iš Birštono) kompanija (trys vaikinai ir mergina). Vyrui „nulūžus“ pievelėje šalia parduotuvės, du vaikinai iš tos kompanijos įkišo jau į rankas kažkur surastą automobilio vairą ir pritvirtino jį lipnia juosta. O paskui į kelnes, po apatiniais pripurškė statybinių montavimo putų „Makroflex“.

Pasak A. Kalvaičio, visą tai matė du 12 ir 14 metų broliai, policija pirmadienį ieškojo kitų liudytojų.

Pripurškę putų „pokštininkai“ žmogelį numetė kaimo viduryje prie kryžiaus. Čia jį pamatė į mišias einantys žmonės ir paskambino į policiją bei greitąją pagalbą, o atvykėlių kompanija išvažiavo.

Būrio vietos gyventojų stebimi medikai prapjovė kelnes ir bandė nulupti sustingusias putas. Dainius P. keliskart buvo prabudęs, bet tuoj vėl užmigdavo. Prabudusio medikai klausdavo ar neskauda lupant putas, vyriškis tvirtino, kad nieko nejaučia. Vyriškiui nustatytas 4,5 promilės girtumas. Dėl girtumo sekmadienį jo apklausti nepavyko.

Greitosios pagalbos medikai Dainių P. išvežė į ligoninę. Ten buvo toliau nuo kojų, užpakalio ir lytinių organų šalinamos sukietėjusios putos. Policijos viršininko žiniomis, pirmadienį Dainius P. jau buvo namuose.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, pirmadienį dieną įtariamieji dar buvo nerasti.