Vilniaus antrojo policijos komisariato kriminalistai narkotikų platintojams neleidžia atsikvėpti nei vienos dienos. Pareigūnai praneša, kad lapkričio 20 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato kriminalistai Naujininkuose vykdė policinę priemonę, skirtą narkotinių medžiagų vartojimo bei platinimo kontrolei.

Jos metu pareigūnai sustabdė taksi automobilį, kurį vairavo V. S., gimęs 1973 m. Patikrinus automobilio saloną ir jame esančius asmenis, pas I. J., gimusį 1990 m., buvo rasti 3 folijos lankstinukai, o pas A. V., gimusį 1982 m. - 4 lankstinukai su,įtariama, narkotinėmis medžiagomis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (LR BK 259 str.), taip pat dėl lenkimo vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas (LR BK 264 str,). Visi įtariamieji buvo uždaryti į areštinę.

Atlikę pirminius procesinius veiksmus, pareigūnai nedelsdami nuvyko į taborą ir atliko kratą viename jo namų. Per kratą rasta 19 folijos lankstinukų su galbūt narkotinėmis medžiagomis.

Sulaikyta ir uždaryta į areštinę anksčiau už narkotinių medžiagų platinimą teista ir ką tik iš įkalinimo įstaigos išėjusi taboro gyventoja S. B., gimusi 1975 m. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti (LR BK 260 str.)

Lapkričio 21 d. Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai, tikrindami informaciją dėl narkotikų platinimo, Vilniuje, Savanorių pr., patikrino T. M., gimusį 1977 m., pas kurį buvo rasti 2 folijos lankstinukai su milteliais viduje, įtariama, narkotinėmis medžiagomis.

Pareigūnai nustatė, kad šis vyriškis narkotines medžiagas įsigijo iš A. R., gimusio 1987 m. Jo namuose atlikus kratą, rastos priemonės narkotinėms medžiagoms fasuoti bei nusikalstamu būdu įgyti grynieji pinigai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis su tikslu ir be tikslo jas platinti (LR BK 259 ir 260 str.).

Abu įtariamieji uždaryti į areštinę.

Lapkričio 22 d. miesto antrojo policijos komisariato kriminalistai Vilniuje, stočių rajone, sulaikė K. Z., gimusią 1996 m., kurios striukės kišenėje rado 2 folijos lankstinukus su narkotinėmis medžiagomis. Pareigūnai operatyviai išsiaiškino, kad narkotinės medžiagos buvo platinamos Naujininkų mikrorajone, viešose vietose tarp gimdymo namų ir cerkvės.

Gavus reikalingų duomenų, nedelsiant nuvykta į butą, kuriame galėjo būti platinamų narkotikų ir sulaikytas V. V., gimęs 1993 m. ir V. K., gimęs 1972 m. (Paaiškėjo, kad V. K. policijos ieškomas dėl padaryto nusikaltimo).

Jų namuose atlikus kratą buvo rasti 67 folijos lankstinukai su narkotinėmis medžiagomis, priemonės joms fasuoti ir grynieji pinigai, įsigyti nusikalstamu būdu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis su tikslu ir be tikslo jas platinti (LR BK 259 ir 260 str.).

Abu įtariamieji buvo uždaryti į areštinę.