Kaip informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, kovo 29-ąją, 11.26 val., Kauno ugniagesiai gavo pranešimą, kad Karaliaus Mindaugo prospekte šuo įkrito į vandenį.

Pranešėjas sulaukė ugniagesių ir nurodė tikslią vietą.

Kai atvyko ugniagesiai, gyvūnas jau buvo Nemuno upės seklumoje apie 3 metrai nuo kranto. Buvo svarstoma kviesti gyvūnų globėjų asociacijos atstovus, kad nustatytų, ar gyvūnas ženklintas, ir suteiktų jam laikiną globą. Tačiau ištraukus į krantą šunelį, apžiūrėtas jo antkaklis. O ant antkaklio buvo užrašytas savininkų kontaktinis telefono numeris.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandos pamainos vadas Marius Grabys paskambino nurodytu telefono numeriu ir susisiekė su savininke. Pasirodo, ji gyvūno buvo pasigedusi ir ieškojo, jau ruošėsi skelbti paiešką per socialinius tinklus, bet kaip tik tuo metu paskambino ugniagesiai ir pranešė džiugią žinią.

Ugniagesiai sulaukė atvykstančios trejų metų šunelio Tango savininkės Gretos ir jai perdavė ankstyvų maudynių mėgėją. O jis gyvena nelabai toli nuo Nemuno salos – Šančiuose, Juozapavičiaus prospekte.

Gelbėjimo operacijoje dalyvavo Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pamainos vadas Marius Grabys, ugniagesiai gelbėtojai Evaldas Katauskas, Artūras Abrasonis, Laimundas Paulauskas ir praktiką atliekantis kursantas ugniagesys gelbėtojas Justinas Arštikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją