Bendrasis pagalbos centras 22.24 val. sulaukė skambučio, kad bomba padėta prekybos centre „Akropolis“. 

Pirminiais duomenimis, skambinęs vyras, pasakęs apie esą gresiantį pavojų, greitai išjungė telefoną. Bendro pagalbos centro darbuotojai atkreipė dėmesį, kad trumpo pokalbio metu fone girdėjosi panašūs į besilinksminančios kompanijos garsai.

Klaipėdos policija, medikai ir ugniagesiai buvo nusiųsti į nurodytą vietą. Apie pranešimą informuoti ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, kurie tik baiginėjo darbą Vilniaus oro uoste.

Klaipėda.lt žiniomis, skambinęs vyras prisistatė vardu ir pavarde.

Oficialiame prekybos centro puslapyje skelbiama, kad parduotuvės dirba iki 22-os valandos, tad žmonių prekybos centre beveik nebebuvo.

Netrukus atvykę rinktinės „Aras“ pareigūnai ėmėsi darbo. Nors abejojama, kad pranešimas nėra melagingas, į jį reaguota rimtai.

Baudžiamajame kodekse numatoma, kad:

1. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

2. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.