Kovo 20-osios rytą pensininkė I. K. pradėjo ūkio ruošą. Nuėjusi į standartinį prie kaimo daugiabučio namo dar sovietiniais laikais statytą tvartą, moteris pamatė keistai besielgiančius gyvulius. Anot kvetkietės, „telyčios lipo sienomis, matėsi, kad yra labai išgąsdintos".

Tvarte buvo keturi galvijai - viena nesenai pirmąsyk apsiveršiavusi karvutė ir trys telyčaitės. Pati jauniausia, kurią galima vadinti dar veršeliu, gulėjo ant grindų. Atrodė bejėgė, lyg ir serganti. Keista atrodė ir pusmetinė telyčaitė.

„Pakėlusi mažąją iš karto pamačiau, kas jai nutikę. Panašiai atrodė ir kitos nedidelės telyčios organai - ištinę, paraudę. Didžioji karvutė atrodė neliesta. Gal negalėjo pasiekti?" - sakė I. K. , tą patį rytą suskubusi kviesti veterinarijos gydytoją.

Šis patvirtinęs tai, ką ir pati moteris supratusi, - telyčios išžagintos. „Kieno daugiau, jei ne žmogaus - jaučio pas mus tai nėra", - veterinarui pasakiusi moteris.

Ką I. K. įtaria taip padarius, korespondentams kategoriškai atsisakė įvardyti. Jos vyras A. K. iš viso atsisakė kalbėti apie įvykį, kuris, anot seno žmogaus, yra didžiausia gėda ne tik gyvulius lietusiam vyrui ir jo artimiesiems, bet ir visai vyriškajai giminei.
Pensininkai teigė nenorintys nei patys gadinti sau sveikatos, nei skaudinti tvarte aistrą tenkinusio vyriškio giminių.

„Jį iš kaimo išvežė, ir ramu. Daugiau jis čia nebesilankys, apie įvykį su niekuo nenorim kalbėti. Ligonis tas žmogus, ne kitaip", - sakė moteris.

„Tikrų tikriausias zoofilas", - apie seksualinį potraukį su gyvuliais tenkinusį pusamžį vyrą sako Kvetkuose gyvenantis veterinarijos gydytojas Vaidotas Pakaušis.

Apžiūrėjus telyčias gydytojui net abejonių nekilo, kad su jomis lytiškai santykiauta. Veterinaras sako taip pat matęs sniege po nakties likusius aiškius didelių kaliošų pėdsakus.

V. Pakaušio manymu, toks iškrypėliškas žmogaus elgesys su gyvūnais gali būti paskatintas ne tik ligos, bet ir alkoholio. „Tikriausiai buvo pergėręs", - apie tvarte „besidarbavusį" vyrą sako veterinarijos gydytojas.

Panašiai kalbėjo ir kiti kvetkiečiai, įvykio išvakarėse regėję girtą įtariamąjį gyvulių prievartavimu.

Tačiau į policiją niekas nesikreipė.

Šaltinis
Biržų krašto laikraštis „Šiaurės rytai”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)