Nors 37 metų Stasys Keršys savo kaltę neigė, jo argumentai teismo neįtikino.

Varėnos rajone gyvenančio S. Keršio žmona Kristina, Alytuje įsikūrusios įmonės „Vallhala Inter“ vadovė, šių metų sausio 10 d. darbo santykius su darbuotoju aiškinosi mosuodama koviniu „Glock“ pistoletu.

Moteris teigė pajutusi, kad pas ją atėjęs darbuotojas nusiteikęs agresyviai – dėl to išsitraukė savigynai išduotą ginklą. Darbuotojas nieko nelaukęs trenkė moteriai į veidą, ji atsidūrė ligoninėje.

Darbuotojas tikino norėjęs išeiti iš darbo, o direktorė jam padavusi pasirašyti tuščius dokumentų blankus. Vyriškiui atsisakius tai padaryti, moteris mosuodama pistoletu ragino jį išeiti.

Istoriją dar labiau paaštrino K. Keršienės vyras, sumanęs „pagelbėti“ žmonai ir papirkti policijos tyrėją.

Kaip nustatė Alytaus rajono apylinkės teismas, žmonos prašomas S. Keršys vietoj jos kartu su advokatu atvyko pas tyrėją, ant kurio stalo paliko žurnalą su įdėta atvirute ir joje esančiu 1000 Lt.

S. Keršiui išėjus iš kabineto, tyrėjas žurnale rado penkias kupiūras po 200 Lt. Pasivijęs varėniškį, tyrėjas klausė, ar žurnalas jo, bet vyras tai neigė.

S. Keršys savo kaltės taip ir nepripažino, tačiau, kaip nustatė teismas, abejoti policijos pareigūnais ir liudininkais nėra pagrindo.

Vyriškio kaltę liudijo ir tai, kad kameros užfiksavo, kaip jis eidamas į tyrėjo kabinetą rankose nešasi kažką susuktą. Be to, „Swedbank“ bankas patvirtino, kad S. Keršys iš sąskaitos pasiėmė išgrynintus 1000 Lt – 200 Lt kupiūromis. Ant tyrėjo kabinete palikto žurnalo buvo rasti varėniškio pirštų antspaudai.

Nors K. Keršienė tvirtino, kad žurnale esantis atvirukas su pinigais buvo dovana, skirta artimam žmogui, švenčiančiam gimtadienį, ir jos vyras net nežinojo, kad jie kartu su atviruku yra žurnale, teismas pripažino, kad moters parodymai nuo pat ikiteisminio tyrimo pradžios buvo nenuoseklūs, ir žmona yra šališka savo vyro atžvilgiu.

Alytaus rajono apylinkės teismas S. Keršį pripažino kaltu dėl bandymo papirkti policijos tyrėją ir skyrė jam 9750 Lt baudą, kurią jis turi sumokėti per 6 mėnesius nuo nuosprendžio paskelbimo dienos.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.