Tėvystės rūpesčiams besiruošiantis vyras mažiausiai pusę metų namuose turės būti nuo 23 iki 5 val., jeigu tai nesusiję su darbu. Tokią laisvės apribojimo bausmę vieno Suvalkijos kaimo gyventojui paskyrė teismas, konstatavęs, kad 24 metų vyras tenkino lytinę aistrą pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą.

Pagal Lietuvos įstatymus savanoriškus lytinius santykius gali turėti tik asmenys sulaukę 16 metų, priešingu atveju už tai yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Net ir tokiu atveju, jeigu pora yra iki ausų įsimylėję.

Kadangi keturiolikmetė artimiausiu metu ruošiasi gimdyti, teismas jai sumažino santuokinį amžių ir leido tuoktis. O jos mylimasis yra pasiruošęs vestuvėms ir net sužadėtuvių žiedą padovanojo.

Istorija, kuri buvo narpliojama policijoje, o vėliau ir atsidūrė ir ant teisėjų stalo, prasidėjo dar praėjusių metų vasarą. Tame pačiame kaime gyvenanti nepilnametė ir gerokai vyresnis vyras pradėjo draugauti – kartu leisdavo laisvalaikį, vienas pas kitą eidavo į namus, jų draugystei neprieštaravo abiejų tėvai.

Motina besiruošianti tapti mergaitė tikino, kad draugas prieš ją nenaudojo jokios prievartos, už lytinius santykius nieko nežadėjo, tai ji darė savo noru.

„Tai dariau laisva valia ir savo noru, nes jaučiausi pasirengusi turėti lytinių santykių – savo draugą myliu, jis man patinka, todėl viskas taip ir gavosi, apie tai, kas nutiko, papasakojau savo mamai“, – nukentėjusiąja baudžiamojoje byloje pripažinta nepilnametė nurodė, kad nesijaučia nuo nieko nukentėjusi ir labai džiaugiasi, kad susirado mylimą vaikiną.

Jokių pretenzijų savo būsimam žentui neturėjo ir nepilnametės motina. „Jie kartu bendravo maždaug vienerius metus, kai sužinojau, kad dukra yra nėščia, su ja pasikalbėjau – man atrodo, kad kaimynas yra geras žmogus, ir, matydama, kaip jis bendrauja su mano dukra, džiaugiuosi, kad viskas gerai tarp jų susiklostė, neteko matyti, jog jie tarpusavyje pyktųsi, juk jis nei girtauja, nei smurtauja prieš mano dukrą“, – pareigūnams nurodė būsima močiutė.

Draugystei su nepilnamete pritarė ir būsimo tėvo motina, pažymėjusi, kad susituokti besiruošianti pora jau gyvena kartu ir veda bendrą ūkį.

„Kiek žinau, pretenzijų mano sūnui mergaitės tėvai neturi, nes jie abu vienas kitą myli“, – pažymėjo ji.

Tuo metu baudžiamojon atsakomybėn patrauktas būsimasis tėvas, kuris anksčiau jau buvo du kartus teistas dėl plėšimo ir vagystės, neslėpė žinojęs, kad jo draugei tėra tik keturiolika metų,

„Iš jos kalbų supratau, kad ji jau yra subrendusi ir pasirengusi tokiems santykiams, ji man pati pasakė, kad to nori“, – teisindamasis dėl uždraustos meilės sakė vyras.