Kauno pareigūnai DELFI pasakojo, jog šios merginos draugės sako, kad ji ir anksčiau kalbėdavo apie ją ištikusias įvairias nelaimes. Bet jos į tokias kalbas žiūrėdavo atsargiai. Tačiau antradienį smarkiai raudanti mergina įtikino drauges, kad ją tikrai ištiko bėda, ir jos kreipėsi į policiją.

„Auka“ prisipažino, kad istoriją apie pagrobimą ir išžaginimą sugalvojo norėdama susilaukti daugiau savo vaikino dėmesio. Ji jau ir anksčiau buvo griebusis panašių metodų. Ne tik draugėms pasakodavo apie prasimanytas nelaimes, bet ir siuntinėdavo savo vaikinui žinutes, kuriose būdavo grasinama susidoroti su ja (žinutes siuntinėdavo telefonu, kurio numerio draugas nežinojo).

Pagrobimo ir išžaginimo tyrimui buvo mestos didelės Kauno pareigūnų pajėgos. Pasak apmaudo neslėpiančių policininkų, dėl lakios fantazijos merginos nuo kitų darbų buvo atitraukti žmonės, į šalį buvo nustumti kiti tyrimai, buvo apklausta daugybė žmonių.

Tikėtina, kad melagingo pranešimo byloje įtariamajai bus paskirta psichiatrinė ekspertizė. Jei bus nustatyta, kad mergina pakaltinama, jai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.