Apie žmogžudystę Architektų g. policijai pranešta maždaug 14.40 val.

Pirminiais duomenimis, 1938 m. gimusios moters sūnus (gim. 1969 m.), atėjo pas kaimynus ir paprašė iškviesti pagalbą, nes kažkas nutikę motinai. Po to vyras nuėjo atgal į butą ir užsidarė.

Atvykus medikams, vyras jų neįsileido ir atidarė duris tik tuomet, kai atvyko policijos pareigūnai.

Viduje, kraujo klane, rasta gulinti garbaus amžiaus moteris. Jos galva buvo sudaužyta, manoma, buku daiktu.

Pirminės apžiūros metu nustatyta, kad moteriai smogta per galvą. Jos sūnus tikino, kad motina turbūt nukrito ir susižalojo pati, tačiau medikai šia versija netiki. Krauju gausiai aptaškytas ir šaldytuvas, ir kt. Pagal požymius, panašu, kad jai trenkta per galvą stovinčiai.

Pirminiais duomenimis, sūnus turi psichikos problemų, tačiau medikų žiniomis, psichiatrijos ligoninėje jis gydytas nuo alkoholizmo.

Pasak kaimynų, senolė ne kartą yra prašiusi pagalbos, nes sūnus prieš ją smurtaudavo, mušdavo. Ne kartą buvo kviečiama ir policija.

Greitosios pagalbos medikams jis pareiškė miegojęs du mėnesius, o trečiadienį atsibudęs ir pamatęs negyvą motiną kraujo klane. Kalbėjo jis nerišliai, tačiau, pasak medikų, orientuojasi, supranta, kur yra, kas nutikę ir pan.

Vyras sulaikytas - surakintą antrankiais jį išsivežė pareigūnai. Kol nėra medicinos ekspertų išvadų, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.