Rugsėjo 2-ąją, prieš vidurnaktį, į Klaipėdos teritorinės muitinės Panemunės kelio postą iš Rusijos Federacijos pėsčiųjų taku atėjo du Latvijos Respublikos piliečiai.

Lietuvos Respublikos valstybinę sieną kirtę latviai muitinės pareigūnams teigė, kad deklaruojamų prekių neturi. Pareigūnai aptiko, kad jie nelegaliai gabena vandens pypkių tabako pakuotes. Akivaizdu, kad tam buvo kruopščiai pasiruošta. Latvijos piliečiai vilkėjo specialią aprangą – marškinėliai buvo apsiūti medžiaginėmis kišenėmis.

Vienas vyras į tas kišenes buvo prisikišęs 14 pakelių (2,64 kg) vandens pypkių tabako.

Kitas tokiu pat būdu nelegaliai gabeno 21 pakuotę vandens pypkių tabako. Dar 4 pakuotes muitinės pareigūnai aptiko kelioniniame krepšyje. Iš viso vyras nuo muitinės kontrolės nuslėpė ir kontrabandos būdu gabeno 25 pakuotes (4,88 kg) vandens pypkių tabako.

Nelegaliai gabentas tabakas sulaikytas, Latvijos Respublikos piliečiams gresia administracinė atsakomybė už kontrabandą.

Anot muitininkų, jau ne pirmą kartą Latvijos Respublikos piliečiai, vykdami iš Rusijos Federacijos į Lietuvos Respubliką, demonstruoja išradingumą.

Prieš dvi savaites Panemunės kelio poste iš Rusijos Federacijos į Lietuvos Respubliką pėsčiųjų taku atvykusio Latvijos Respublikos piliečio lagamine rado 1 dėžutę ir 9 pakelius (2,18 kg) vandens pypkių tabako, o rūbų kišenėse ir po marškinėliais bei kelnėmis aptiko dar 28 pakelius (6,94 kg) kontrabanda gabento vandens pypkių tabako.

Tabako gaminius vyras prie kūno buvo prisiklijavęs lipnia juosta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją